Berettas 692’er nu som jagtvåben: 690 Field III

 

690-_N0-0_1

 

Beretta har i dag præsenteret det nyeste jagtgevær på fabrikken i Brescia. Det er en videreudvikling af model 692 Sporting, som i jagtudgaven får navnet 690 Field III.

Famileskabet ses først og fremmest i, at der er tale om et jagtskæfte – altså med knap så høj rejsning og så med finere gravering. Ellers er det den lavere og smallere lås, som vi kender fra 692’eren, som er det mest fremtrædende i forhold til den velkendte og populære model 687.

Beretta lægger selv vægt på, at det primært er udseendet det handler om i nyheden. Med jagtmotiver i – siger de – finere gravering, end vi ellers ser på mange Berettaer. Man sammenligner endog med de dyrere Beretta-modeller. Det samme gør sig gældende med skæftetræet, hvor det fremgår, at der er tale om bedre og finere træ end normalt.

Vægten fremhæves også som et fortrin, nemlig at den vil veje omkring 3.35 kilo i standardudgaven i kaliber 12 med 71 centimeter løb. Den vil også kunne fås med 67 centimer løb og i 76 centimeters længde. Stålet er Berettas velkendte Steelium med fem stk. OCHP chokes i pakken.

Det er ikke lykkedes at få at vide, hvornår 690-eren kommer til Danmark, men engelske journalister oplyser, at den kommer på markedet i september.

Næppe den helt store epokegørende nyhed og sikkert også til en væsentlig højere pris end de mest populære modeller. Jeg har ikke haft mulighed for at kigge den efter i sømmene og Beretta er selv ret tilbageholdende med oplysninger. Der er dog lavet en smart salgsvideo, som du kan se her.

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.