John Dickson round action – en skotsk klassiker

Skal det være rigtig fint og engelsk tænker de fleste på sidelåsgeværer fra Holland & Holland eller Purdey. Men der er noget, som ligger helt på højde med de klassiske uden at være et sidelåsgevær. Det er John Dicksons round action.

Den blev patenteret i 1882 og den dag i dag kan man få dette klassiske gevær, som nok er noget af det mest elegante man kan forestille sig. Selve låsen er en såkaldt trigger plate-action, hvor hele mekanikken er bygge på en bundplade og dermed kan pakkes ned til at fylde meget mindre end f.eks. en Anson & Deeley lås.

 

Brothers in arms...Forrest en Westley Richards og bagved John Dickson round action. Mere elegant bliver det ikke selv med over 100 år på bagen og de er begge velskydende og i brug den dag i dag

Brothers in arms…Forrest en Westley Richards og bagved John Dickson round action. Mere elegant bliver det ikke selv med over 100 år på bagen. Begge er med damascus piber. De er begge i utrolig balance og  velskydende og i brug den dag i dag

 

Selvom geværet er 124 år gammelt er der ikke noget galt med ejectoren. Helt på samme niveau som nye geværer.

Selvom geværet er 124 år gammelt er der ikke noget galt med ejectoren. Helt på samme niveau som nye geværer.

Dette indlæg blev udgivet i Testskydning af haglgevær. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.