Sjældenhed i Danmark: spritny AYA

AYA_blog

Mens spanske AYA virkelig var det store hit blandt danske jægere i 60’erne og 70’erne er der i dag meget langt imellem spritnye AYA’er på hylderne i danske jagtforretninger. Derfor var det spændende at teste en AYA no. 2 De Luxe forleden.

Jeg har skudt med mange forskellige AYA-modeller lige fra den billigste Hunters Gun til de dyre Sherwood og Ambassador. Altid virkelig gode våben, som mange tilhængere af side-by-side geværer den dag i dag sætter stor pris på og bruger til al slags jagt.

To af Jaguargruppens forhandlere Jagthuset Kr. O. Skov i Bording og Gamefair i Nærum har fået nogle helt nye geværer hjem her i efteråret. De er i den dyre ende af skalaen til omkring 80.000 kroner for testmodellen.

Ægte aftagelige sidelåse og helt bygget op efter engelske klassikere med Holland & Holland som model.

Der har ikke været en dansk importør siden Guldmann i sin tid gjorde AYA til danske jægeres foretrukne side-by-side. Og det var lige før over/underne overtog hele markedet.

Derfor er det spændende, at AYA igen er på hylderne. Testen kan læses i et af de første numre af JAGT Vildt & Våben i begyndelsen af det nye år. Hvor jeg også fortæller mere om AYAs historie og fremtiden for den smukke spanier.

Har du lyst til at bestille en AYA bygget helt efter egne ønsker og mål kan du bestille den på nettet. Eller kigge ind hos en af  forhandlerne i Danmark.

Dette indlæg blev udgivet i Testskydning af haglgevær. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.