En Baikal til flugtskydning

Baikal Soprter er en ægte Baikal. Ingen dikkedarer. Bare sort og det er jo også meget moderne lige nu.

Baikal 233 ea Sporter er en ægte Baikal. Ingen dikkedarer. Bare sort og det er jo også meget moderne lige nu.

Russiske Baikal har mange fans blandt danske jægere og sportsskytter. Utallige eksemplarer af det russiske gevær har gennem årene været det foretrukne gevær for mange og ikke uden grund.

En Baikal er billig og den er holdbar. Russisk jern og stål uden dikkedarer, men med en gennemprøvet teknik og konstruktion, som kan holde til mere end de fleste andre geværer i den billige ende af skalaen.

I denne måneds udgave af JAGT, Vildt & Våben har jeg testet en Baikal Sporter, som overraskede mig. Den er særdeles velskydende og behagelig at skyde med. Den har samtidig nogle finesser, som man ellers ikke finder i denne prisklasse.

Det er bl.a. aftageligt aftrækkerhus, som jo er fordel ved rengøring og rensning. Der er også rekyldæmpende huller ved mundingerne på piben.

Det er ikke en helt billig Baikal til 6.995 kroner, men jeg vil påstå at man får meget for pengene.

Den simple konstruktion ligger i det aftagelige aftrækkerhus. Nem at tage ud og nem at rengøre. Det ses ellers mest på meget dyrere geværer.

Den simple konstruktion ligger i det aftagelige aftrækkerhus. Nem at tage ud og nem at rengøre. Det ses ellers mest på meget dyrere geværer.

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.