Meget anderledes italiener

Bellini har mest været kendt for halvautomater. Nu er deres over/under 828U kommet til Danmark.

Benelli har mest været kendt for halvautomater. Nu er deres over/under 828U kommet til Danmark.

Der er som bekendt meget langt imellem nyskabelser indenfor jagthaglgeværer. Små forbedringer hist og her samt kosmetiske ændringer præger producenterne i disse år. Derfor er det spændende, at italienske Benelli nu har udviklet en helt ny over/under: Benelli 828U.

Umiddelbart en helt almindelig over/under, men konstruktionen er helt igennem nytænkt. Låsekontruktionen er splittet op så der teknisk ikke er den traditionelle kobling mellem løbssæt og lås. Det vil sige, at baskylen indeholder et specielt glidende element med slagstifterne, som lukker ind i kammerdelen. Ejektor og genladesystemet er også uafhængigt af systemet. Geværet bliver simpelt aktiveret ved hjælp af toplukkenøglen, som altså er mere end blot en åbner.

Samtidig er det en rigtig letvægter på lige under 3 kilo, hvilket nok får folk, der kender letvægtere til at rejse øjenbrynene. Men Benelli har udviklet et nyt rekyldæmpende system i bagkappen, som virkelig virker. Der er mange, som har den slags, men det er sjældent de har en egenlig effekt. Her kan det mærkes, at rekylen er helt normal – altså som i en 3.5 kilos bøsse. Det er en god ting ved en letvægter.

Jeg har testet Benellien og testen kommer i JAGT Vildt & Våben efter sommerferien.

Redaktør Simon Schou fra JAGT Vildt & Våben var med til testen af Bennellien på Herning Jagt Center så han kunne se hvor hårdt arbejde det er at teste geværer...

Redaktør Simon Schou fra JAGT Vildt & Våben var med til testen af Bennellien på Herning Jagt Center så han kunne se hvor hårdt arbejde det er at teste geværer…

Dette indlæg blev udgivet i Testskydning af haglgevær. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.