Sauer i ny italiensk-tysk over/under alliance

Sauer Apollon er ny på det danske marked i løbet af oktober måned. Produceret i Italien efter Sauers specifikationer.

Sauer Apollon er ny på det danske marked i løbet af oktober måned. Produceret i Italien efter Sauers specifikationer.

 

De fleste forbinder nok navnet Sauer med enten morfars gamle side-by-side eller topmoderne jagtrifler. Men Sauer-fabrikken har solgt haglgeværer hele tiden. I de senere år dog mest dyre custom-lavede sidelåsgeværer.

Men nu vil Sauer gerne ind på over/under-markedet – igen. De har nemlig for nogle år siden forsøgt sig på dette marked i et samarbejde med italienske Cæsar Guerini. Det er ikke en hemmelighed, at Guerini i dag er en større succes, end da de producerede geværer med Sauer-stempler.

Nu har tyskerne dog fundet nye partnere i Italiens våbencentrum Gardone val Trompia. Det er Fausti Arms, som er en af succeshistorierne i området. Stiftet af Stefano Fausti, men i dag styret af døtrene Elena, Barbara og Giovanna Fausti frem til en supermoderne fabrik med et stort udvalg af våben lige fra luksuriøse side-by-sides til mere overkommelige over/under modeller.

Det er disse tre norditalienske søstre, som står bag Fausti Arms, som sælger mange våben specielt i USA og England. Nu skal de også lave Sauers nye over/undere

Det er disse tre norditalienske søstre, som står bag Fausti Arms, som sælger mange våben specielt i USA og England. Nu skal de også lave Sauers nye over/undere

Det er i dette udvalg Sauer har valgt to modeller, som nu sælges med Sauer-stemplet. Det er som alle de andre Fausti-våben elegante geværer i en meget fin kvalitet og med en god finish.

Det er jo ikke noget enestående, at de kendte mærker får produceret nye geværer af “underleverandører”. Som nævnt har Sauer tidligere arbejdet med Guerini og andre kendte mærker får produceret både i Italien og i Spanien. Nogle af de kendte engelske navne kan i dag levere både over/under og side-by-sides produceret af bl.a. Grulla i Spanien.

Sauers nye tilbud til kvindelige jægere: Artemis med Monte Carlo skæfte og rød bagkappe.

Sauers nye tilbud til kvindelige jægere: Artemis med Monte Carlo skæfte og rød bagkappe.

Sauer Artemis er et gevær designet til kvindelige jægere. Det er med kort Monte Carlo skæfte (34.5 cm) og med en rød bagkappe. Sauer Apollon er så til mændene i en mere traditionel udførelse med en maskulin sort bagkappe. Begge modeller har afrundede pistolskæfter.

Fælles for geværerne er at de leveres i kaliber 12/76 og vejer hhv 3.3 kg og 3.35 kg. En god normalvægt for en over/under fra Italien. De er begge med sorte baskyler næsten uden mønster eller gravering og en smal 7 mm. ventileret sigteskinne. Der ligger 5 chokes i pakken. Den vejledende pris bliver 15.995 kroner og det er Jaguar-gruppen, som importerer og forhandler de nye tysk-italienere. På hylderne i løbet af oktober måned.

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.