Ti (dårlige) undskyldninger når du skyder ved siden af”¦

Når jeg tænker tilbage på den sidste sæson tænker tit på de gange jeg skød forbi. De gange jeg lige havde set mig selv som mesterskytten, men alligevel missede.
Det skal jo forklares og en god undskyldning er påkrævet. Men den er som regel aldrig rigtig god. Her har du ti meget brugte (dårlige) undskyldninger for ikke at ramme. Vi har hørt dem før og vi har brugt ihvertfald nogle af dem undervejs.

1) Det blæste alt for meget – så:
“det er da klart, at når først en fugl kommer i luften i sådan en storm får de alt for megen fart på og selvom jeg holdt tyve meter foran var det jo umuligt”¦.” Skal der tænkes, beregnes og overvejes i sådan en situation får vi skuldret for sent, vi koncentrerer os om at holde foran og mister fokus på selve fuglen. Tja, så ligger haglene helt sikkert nogle meter bagved.

På den lange grønne mark

På den lange grønne mark

2)     Jeg stod rigtig dårligt  – så:
“det var jo midt i pløjemarken og det var glat og jorden var ikke jævn så jeg kunne ikke få ordentligt fodfæste”¦” Det er vigtigt at fodarbejdet er i orden. Du skal også stå sikkert, så faktisk ingen undskyldning for ikke at finde solid undergrund, før du skyder. Er du bange for at falde forsvinder også koncentrationen.

TEhøjeskud
3)     Jeg havde solen i øjnene – så:
“jeg kunne faktisk ikke rigtig se noget.” Hvorfor så skyde? Det er ikke en undskyldning, men mere en afsløring. Så den skal du ikke spille ud for ofte, men selvfølgelig kan det ske,  at man drejer sig op i solen.
4) Det var for koldt – så:
“det var rigtig svært at holde ordentlig på geværet og jeg skulle jo prøve at holde kroppen varm.” Forkert påklædning er ikke en undskyldning. Vi har alle skabet fyldt med jagttøj, så det er bare et spørgsnmål om at vælge det rigtige, ikke?

cropped-cropped-a4050648fe1403621eb39adf242046bba25220ea.jpg
5) Min jakke er lidt for stor – så:
“jeg kan aldrig rigtig få geværet til skulderen.” Nå, så find noget tøj der passer. Andet er der vel ikke at sige.

patroner_blogfoto
6) De her patroner er ikke særlig gode – så:
“selvfølgelig kunne jeg ikke ramme med de patroner. Det var nogle nye jeg skulle prøve/det var nogle jeg havde lånt/det var nogle, der bare skulle bruges”¦” Glem det: det erALDRIG patronernes skyld, at du skyder forbi. Du ved jo godt, hvem der har skylden.,”¦
7) Jeg er lidt stresset for tiden – så:
“Det er faktisk rigtig rart at komme på jagt, men der er så mange tanker, der farer igennem hovedet for tiden..” Det skal være afstressende at gå på jagt, så vend tankerne væk fra arbejdet til jagten og oplvelserne.
8) Jeg havde tømmermænd – så:
“det er er næsten umuligt, når man har ondt i hovedet og måske skal kaste op”¦.”  Rigtig nok, og de fleste har nok været der, men helt grundlæggende skal alkohol og jagt adskilles. Og det gælder også dagen derpå. Vi ved godt, at vi ikke kan køre bil dagen derpå, så i bund og grund: heller ikke på jagt med alkohol i blodet/tømmermænd.
9) Jeg tjekkede lige min telefon – så:
“jeg skulle lige svare på en mail fra arbejdet, så jeg så ikke ænderne komme ind over”¦” En moderne klassiker, og en rigtig dum undskyldning. Altså, du har betalt for at gå på jagt eller du er inviteret, så det er dårlig stil, at du også lige kan tjekke dine mails eller Facebook. Rigtig dårlig stil.
10) Jeg var ved at stille kameraet op – så:
“jeg skal jo have mit actioncamera sat op og gjort klar, så jeg kan lave en video om mig selv fra dagens jagt, ikke?” En af de nyeste dårlige undskyldninger. Enten går man på jagt eller også er man videofotograf. Det er dårlig stil overfor andre, at vælge sin egen video-optagelse frem for 100 pct. deltagelse i jagten.

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.