Efterlysning: Jægere med hanegeværer

Denne John Blanch & Sons er fra en gang sidst i 1800-tallet og jeg er vild med at skyde med den. Den er fin og god – også til lerduerne. Perfekt balance og let at håndtere, når man lige husker at spænde hanerne

 

Jeg er i gang med research til en artikel om hanegeværer. Hvorfor er det lige, at de stadigvæk er interessante? Det er jo trods alt mange år siden vi fik hanerne gemt inde i låsetøjet på vore haglgeværer.

Det holdt hårdt i sin tid, mange jægere havde ikke megen fidus til jagtgeværer uden haner. I dag er det nok mest det modsatte.

Men vi er mange, som holder af de gamle geværer og jeg vil gerne høre fra dig, hvis du har et eller flere hanegeværer og bruger dem på jagt. Måske er du sammen med andre på jagt med hanebøsserne en gang imellem eller på skydebanen. I har måske endda en klub. Fortæl din historie til mig og meget gerne, hvis du har du gode fotos som jeg må låne.

Det hele bliver til en artikel i JAGT, Vildt & Våben i september.

Kommentarer herunder eller skriv til mig: thorkild@ellerbaek.eu

Du kan også melde dig på positivskydning.dk  på Facebook

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.