Den store komsammen for jagt-proffer i Nürnberg

I denne weekend afvikles for 45. gang den store internationale udstilling IWA Outdoors i Nürnberg, som i årenes løb er blevet STEDET, hvor nyheder og alt muligt andet omkring jagt og outdoor-livet præsenteres.

Efter at have travet – en del af – udstillingen igennem er det dog ikke ligefrem de epokegørende nyheder, som trænger sig på hos mig. Helt ærligt, så er der utrolig meget unødvendigt skrammel og udstyr, som fylder rigtig meget.

Men for våbeninteresserede og for opkøberne er der meget at komme efter. Det er på IWA våbenforhandlere fra hele Europe har en mulighed for at møde producenterne, som viser hele sortimentet frem. Så på gangene i de kæmpestore Nürnberg-haller nikker man genkendende til en lang række af danske forhandlere, som besøger deres leverandører. Og efter hvad jeg har fået at vide, så har de også haft tegnebogen fremme og bestilt ind til den kommende tid.

Det er dog sådan, at selvom en ting er nyhed på IWA her i marts 2018 er det mest sandsynligt, at de tidligst ender på hylderne i Danmark i løbet af efteråret/vinteren.

Det er meget naturligt de store som Blaser, Beretta, Browning, Guerini og Sauer som fylder meget, helt bogstaveligt med kæmpeudstillinger. Men desuden fylder de store producenter af optik som Leica, Leupold, Swarovski og Minox også meget.

Det er efter min opfattelse spændende, at her i Nürnberg kan man stifte bekendtskab med en lang række producenter, som vi ikke ser til daglig i Danmark. Det er alt fra små tyske bøssemagere til fantastisk italienske våbenmagere over til en hel del tyrkiske producenter, hvoraf mange ikke er kendte i Danmark.

Det er interessant at se, at det måske netop er i den gruppe nyhederne tiltrækker sig mest opmærksomhed. I detaljens verden præsenterede tyrkiske Sarsilmaz således et nyt design på pistolskæftet og forskæftets overflade. Væk var de klassiske check-skæringer og i stedet en slags sandblæst overflade, som havde et overraskende godt greb. Tja, en lille ting, men i sandhed en ny måde at tænke på.

 

 

 

 

 

Den nye Yildiz PRO

 

 

Yildiz viste for første gang deres nye “Pro” udgave frem. Det er en over/under, som de ikke lægger skjul på er en tro kopi af en Perazzi. Så er drømmen en af de dyre italienere vil det nok kunne lade sig gøre at købe kopien til en særdeles favorabel pris. Og med mit kendskab til Yildiz er kvaliteten i orden.

 

 

 

 

Longthornes første side-by-side “in the white” skal gøres færdig, præsenteres af salgsdirektør Alex Black

Spændende  var det også at se Longthorne Guns fra England præsentere deres første side-by-side. James Longthorne startede for mindre end fem år siden og er blevet en succes. Det enestående i det koncept er, at løbene er skåret/drejet ud af et enkelt stykke stål. Utroligt stærkt og i denne nye sbs betyder det også, at lås/baskyle er meget slank og smuk. Men den bliver helt sikkert dyr og skal hentes i England, hvis man vil have den.

Blaser-piben som også er lyddæmper

På riffelfronten præsenterede Blaser en specialudgave af R8 i en såkaldt silent version. Hele piben er i sin fulde længde en lyddæmper. Jeg har af gode grunde ikke hørt den, men set riflen. Jae-joe, hvad skal jeg sige: køn er den ikke, men der er en god balance i den og jeg ved, at den er på ordresedlen fra flere danske forhandlere.

 

KOTs fra Tyrkiet med et mindre charmerende bud på et hanegevær

I den kuriøse del af markedet viste en del tyrkiske producenter deres bud på moderne hanegeværer. Det er jo ikke noget vi ser meget i Danmark i disse tider, men de laves. Jeg vil sige, med mere eller mindre heldig hånd. Nogle italienske producenter laver også hanegeværer, men de følger den gamle skabelon.

 

Kineserne fylder meget på markedet i øjeblikket. Kun ganske få våben og så var det luftgeværer. Men på udstyrssiden var de meget synlige med alt lige fra benzindrevne generatorer til avancerede natkikkerter.

IWA-udstillingerne er en såkaldt handelsmesse, så der er ikke offentlig adgang. Det er kun folk fra branchen og journalister, som får lov at kigge med.

 

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.