Italiener med ægte 16’er lås

 

 

Der er kommet nyt fra den italienske producent F.A.I.R. – Fabrica Arma Isidori Rizzini – i Brescia. Det er deres Jubilee serie, som vi endnu har til gode her i Danmark. Normalt er det Jaguargruppen, som importerer F.A.I.R. – ofte i forskellige udgaver og med andre navne – og vi kan helt sikkert forvente, at se de nye udgaver herhjemme.

Umiddelbart vurderet er det geværer i den dyre ende i forhold til  F.A.I.R.s andre geværer, som ligger i den billige eller mellemprisklassen.

Det mest spændende i denne serie er en ÆGTE kaliber 16. Det er ofte sådan, at moderne 16’ere – med mindre de er dyre – bygger på en kaliber 12 lås. Men F.A.I.R. understreger, at de har villet lave en ægte 16’er.

Det falder egentlig meget godt i tråd med en svagt stigende interesse for netop kaliber 16 i de europæiske lande. Jeg kunne godt selv blive ejer af en kaliber 16, da den efter min mening ligger lige til det meste af den jagt vi f.eks. driver her i Danmark. Det er et lidt lettere gevær, uden at være light og ladningerne i kaliber 16 rækker til alt, hvad vi har behov for.

Det er ikke svært – som nogle påstår – at finde kaliber 16 patroner. De fleste producenter tilbyder 16 i både stål og Bismuth.

Det skal samtidig siges, at denne serie også fås i 12,20, 28 og .410. Alle med ægte låse passet til kaliberet. Også interessant synes jeg i 20’er udgaven. Der er tre udgaver: to jagtmodeller og en sportingudgave. Alle i de nævnte kalibre.

F.A.I.R. har ønsket at kombinere moderne teknologi med klassisk design, hvilket bl.a. ses på det afrundede pistolskæfte og forskæftets ende, som de kalder “uglenæb”, hvor andre kalder det drop. Skæfterne er i god kvalitet valnød og der er træ på bagkappen.

  

 

Har F.A.I.R. i denne serie kigget deres nabo i Marchena – Cæsar Guerini – over skulderen? jeg har kun set fotos af serien, men det ser godt ud.

F.A.I.R. er med Rizzini inkluderet i navnet knyttet til et af de store navne i italiensk jagtvåben-produktion. Der er de hundedyre Rizzinier, de mellemdyre og så dem her som i kampen om familienavnet ikke fik lov til at hedde Rizzini selvom de er en del af familien.

 

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.