All I want for Christmas is a Longthorne Gun

Det her er en af de tidlige modeller fra Longthorne Guns. I dag er udvalget af graveringer meget stort og du kan få lige hvad du vil – og kan betale for…

 

For rigtig mange jægere er julen lidt svær. Jeg er nemlig overbevist om, at jægere i vid udstrækning køber julegaver til sig selv året rundt. Hvis de altså har råd til det. Men det er jo svært, at vente til jul med noget man lige skal bruge her og nu, når det er oktober, ikke?

Og jo ældre i faget jo sværere bliver det for familien. Jeg tror, at mange jægere går ind under den velkendte kategori, der i reklamesporget kaldes: kvinden/manden som har alt…

Men drømmene har vi vel lov at have. Der er jo altid et gevær, en riffel, en taske eller en rejse, som vi alligevel gerne vil se under træet.

Skal jeg sætte ord på en gave med en totallængde på lidt over en meter har jeg det svært, men når alt kommer til alt tror jeg, at jeg vil gå udenom en hel masse af de kendte navne. Jeg vil ikke have en Beretta til 200.000 kr. OK de er pæne og fine, men jeg vil heller ikke have en Browning til samme pris. Heller ikke en Holland & Holland eller Purdey til mindst en halv million. Jeg gider ikke vente et helt år. Måske kunne jeg sige ja tak til en Westley Richards til lidt under en halv million, men så skulle jeg vente igen.

Hvad så da, når man er professionel våbennørd? Jeg ville ringe til James Longthorne Stewart  ovre i England og høre, om han ikke kunne lave en over/under til mig i en fart.

Longthorne Guns er ikke særlig kendt her i Danmark. Mig bekendt er der ikke en eneste af deres geværer i landet, men jeg har haft dem i hænderne og jeg synes den nytænkning, der ligger bag er så spændende, at hvis jeg havde omkring 250.000 kroner ville jeg bestille en til mig selv. Den fås i over/under fra 14.500 engelske før-Brexit pund.

Jeg så Longthornes første side-by-side på IWA i marts måned præsneteret af salgsdirektør James Black.  Den er der store forventninger til i hjemlandet.

Historien bag Longthorne er den, at James Longthorne med sin ingeniør-baggrund i moderne metalproduktion og store interesse for haglgeværer og jagt, fandt ud af, at der kunne nok være plads til et nyt navn blandt de mange kendte og fornemme engelske navne og producenter.

Det som gør James Longthornes konstruktion helt enestående udover alle andre er at løbssættet er produceret ud af et stykke stål og ikke samlet af flere komponenter. Det giver en styrke, som kan holde til at blive kørt over af en Land Rover.

Det hele er CNC-styret maskinfremstilling i en klasse, som jeg ikke har set hos andre producenter. Det er klart, at prisen indikerer, at her er der tale om det bedste af det bedste udstyr på den nye fabrik. Men derudover kommer så en masse håndarbejde, inden geværet forlader fabrikken. Læs om produktionen her

Hele produktionen kan også ses på denne video

Jeg har faktisk skrevet om Longthorne for nogle år siden i JAGT Vildt & Våben, hvor jeg også omtalte en anden “opkomling” fra England, nemlig Boxall & Edmiston. Den artikel finder du her. Longthorne og Boxall&eEdmiston

James Longthorne Stewart – han konstruerede geværet

Elaine Stewart – har en stor del af æren for success’en

Det er ikke en fabrik, som smider hundredvis af geværer ud om måneden, men det er højteknologisk effektivitet, som gør, at man ikke skal vente et år på det jeg godt vil kalde en “Best English Gun”. Det er iøvrigt noget man seriøst diskuterer i hjemlandet, om en Longthorne nu også er en best English Gun (en betegnelse, som kun de gamle navne har haft indtil nu). Jeg vil bare sige, at os herovre i Europa synes det er en best English Gun.

Jeg har efterhånden har skudt med alle de haglgeværer af forskellige mærker og udgaver, som findes på det danske marked og min joournalistiske nyhedstrang begynder at ønske at flere producenter ville gå i gang med udvikling af haglgeværer. Der er langt mellem f.eks. den nytænkte Benelli over/under, Cæsar Guerinis nyskabelser i det små hen ad vejen og de mange bittesmå kosmetiske ændringer som mange producenter kalder nyheder.

Tag lige og kig over til James Longthorne  Stewart og se, at det kan lade sig gøre. Og jeg nægter at tro på, at der ikke er udviklingsmuligheder i haglgeværer sådan, at de bliver ved med at være gode skydere.

 

Men jeg må nok se frem til en juleaften med et par nye lange sokker og, hvis jeg er rigtig heldig et gavekort til min favoritbutik… Og tak for det!

Hermed god jul til alle og lad os håbe vi får lidt sne til jagterne mellem jul og nytår…. med vore gode gamle geværer…

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.