Nyhed 2019: Lamineret skæfte på Browning B525

Det er den gode gamle og velkendt Browning B525 – men nu i moderne udgave med lamineret skæfte. Præsenteres på IWA-udstillingen i begyndelsen af marts

Der er jo som bekendt ret langt imellem breaking news på haglgeværfronten. Geværet er sådan set opfundet for ret mange år siden og produceret i millionvis. Uanset om det er en side-by-side, over/under eller en halvautomat er der ikke mange, som har lavet epokegørende nye tiltag på typen. Det virker og hvornår nogen kommer med en helt ny type haglgevær står virkelig hen i det uvisse.

På billederne ser det moderne og enkelt ud. Væk er graveringerne på baskylen og stålet er nu matpoleret med en lille Browning signatur.

Browning kommer derfor heller ikke helt på breaking news-listen med den “nye” B525 Sporter, hvis eneste afvigelse fra den model de fleste af os kender er skæftet. Det er et såkaldt lamineret skæfte, altså limet sammen i lag på lag, og det giver så det typiske laminat-udseende og ifølge Browning skulle det  give et meget stabilt skæfte og dermed stabilitet og større træfsikkerhed (!)

Det er en Browning og hvor baskylen skulle være sort sidste år skal den være lysegrå i år

Det er en kaliber 12/76 og BackBored som alle de nye Brownings er det og skæftelængden er standard 37.5 cm. med mulighed for at ændre ved hjælp af bagkapper. Skæftet kan justeres på oversiden via en skrue ind fra bagenden af skæftet. 10 mm. sportssigteskinne og vægten på 3.65 kilo gør den til en af de tungere i klassen.

Hvis du ikke kender denne klassiker kan læse min test af 525-spoteren fra JÆGER sidste år. B252testiJÆGER

Du kan se mere om den laminerede Browning på Brownings hjemmeside

Prisen er sat til 2199 € eller i dagens kurs lige under 20.000 kroner. Altså nogle tusinde mere end 525-sporteren koster i den velkendte udgave.

 

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.