Jagtbranchen er andet end kædeforretninger

Det er ikke bare de store kæder Jaguar-gruppen og Jaktia, som kæmper om kunderne i jagtbranchen. Det skal retfærdigvis siges, at der rundt omkring er mindre butikker, bøssemagere med salg af udstyr og webshops, som også har fat i jægerne.

Det er ikke muligt at præsentere en typisk “lille” uafhængig jagtbutik. Det kan være en ældre butik, måske i en mindre by, som i en menneskealder har betjent de lokale jægere med alt fra våben til gummistøvler og lokkeænder. Dem er der – heldigvis – nogle tilbage af.

Det kan også være bøssemagere, hvis primære job egentlig er at reparere og vedligeholde våbnen. Typisk har de fleste af dem også både nye og brugte våben til salg, hvor man iøvrigt ofte finder det, som ikke lige står forrest i de store butikker. Nogle bøssemagere specialiserer sig i f.eks. skæfter eller specialbyggede rifler. Det er ikke mange af disse, som har tøj og andet udstyr på hylderne.

Endelig er der forskellige webshops, og der er kommet en del til i de senere år og forsvundet nogle. Nogle af disse handler både med våben, ammunition og udstyr. Men de fleste koncentrerer sig om udstyr og mange sælger kun tøj.

Kristian Goul Møller til venstre og Rasmus Kruse Nørgaard Nielsen åbnede webshoppen den 1. april i år.

Seneste skud på den stamme er hunterspoint.dk som netop er gået online med deres butik. Indehaver af butikken på nettet er Kristian Goul Møller, som får assistance af sin gode ven Rasmus Kruse Nørgaard Nielsen. Kristian har erfaring med udvikling og drift af web-butikker og han mener, der er er behov for en ny butik af arten her i landet.

”Jeg tog jagttegn sidste år, og oplevede efterfølgende, at jeg følte mig på bar bund. Jeg syntes, at jeg manglede viden og vejledning til valg af udstyr, og til at komme på jagt i det hele taget”, fortæller Kristian. Makkeren Rasmus har gået på jagt hele sit liv og bl.a. arbejdet som skytte i Skotland.

På længere sigt håber de to iværksættere, at deres side også kan blive en platform om jagt med artikler, film og lignende.

Forretningen har et bredt udvalg af en del af de kendte mærker og tilbehør, som kan dække de flestes behov for udstyr.

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.