Kan de holde til maraton-skydning?

Der blev skudt igennem den aften i Gludsted. Med både halvautomaterne og nogle udvalgte over/undere.

Igennem lang tid har Kurt Andersen fra Jagthuset Kr.O.Skov i Bording haft en ide om at vi skulle teste, hvor mange skud en billig og en dyrere halvautomat egentlig kan holde til.

Forleden fik en snes skytter fra Gludsted Jagtforening i Midtjylland så chancen på foreningens bane og fri adgang til patroner. Der var ingen, der holdt sig tilbage og eneste pauser var, når kastemaskinerne skulle fyldes op – ellers var det non stop-skydning.

Der var en del krudtrøg og skytterne skulle passe på ikke at sætte hånden på løbet, når halvautomaten havde skudt nogle hundrede skud non stop.

Der var to af hver med på banen og testen faldt således ud, at både Remington og Akkar halvautomaterne (fire i alt) bare skød og skød uden en eneste funktionsfejl.

Remington halvautomat

Akkar Churchill

Begge geværer var lige fra hylden og begge var de lette udgaver med kunst-stofskæfte og patronerne var Gamebores Black Gold med 24 gram hagl. Det skulle hurtigt vise sig, at selv os, der ikke var helt fortrolige med at lade havlautomater fik det lært i løbet af de tre timer vi i fællesskab fyrede knap 9.000 patroner af efter lerduerne i Gludsted.

Hvad sker med et gevær, som skyder næste uafbrudt i to-tre timer? Ja tilsyneladende ingenting. Begge udgaver – både den billige Akkar og Remington’en – blev meget varme på løbet, men ikke så meget i låsen. De eneste tekniske reaktioner vi fandt var, at slæderne i låsesystemerne tørrede ud og skal have en dråbe olie, hvis de skal klare sådan en test, men det er vel helt forståeligt.

Det var nok ihvertfald mellem 2000-3000 af skuddene som gik igennem halvautomaterne. (Vi havde andre geværer til en afveksling ind imellem)


Kurt Andersen med et svensk gevær af de mere specielle. En slags kombination af en halvautomat og pumpgun fra 20’erne. Patronudkastet sker ovenud fra klåsen. Det var ikke nogen stor salgsssucces, men skød ganske fint.
Formanden for Gludsted Jagtforening Hardy Iversen prøvede også den specielle svensker.

Patronhylstre ved en af standpladserne midtvejs i skydningen.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.