Er det sjovt at gå på jagt?

Jeg har haft et par dage her omkring månedsskiftet, hvor jeg tog mig tid til at læse/kigge forskellige jagtmagasiner (danske og udenlandske) igennem. Ikke et ondt om det indhold bladene selv producerer. Det er en skønsom blanding af interessante, uinteressante, oplysende og faktuelle artikler. Sådan er det og alle skal tilgodeses.

Det jeg pludselig faldt over var annoncernes fotografier. Jeg har lige været på jagt i to dage med helt nye og gamle venner/bekendte og vi havde virkelig et par festlige dage. Der var megen grin og venskabeligt drilleri, selv blandt folk som ikke kendte hinanden. For sådan er vi jo, ikke? Vi kan tåle mosten, når vi har skudt forbi for femte gang og giver tilbage af samme skuffe.

Så da jeg så kiggede annoncerne efter endnu en gang og fokuserede på billederne kunne jeg ikke genkende mig selv eller nogen af dem jeg går på jagt sammen med.

At dømme ud fra billederne er jagt for yngre mænd – ofte med skæg – og med stålsatte øjne. De ser ofte ud som om de allerhelst vil være et andet sted. Ok, der var en enkelt kvinde med i selskabet af 15-20 annoncer, men hun var lidt ude af fokus og så kun lidt glad ud.

Her kommer et galleri med mine kommentarer. Jeg har tilladt mig at være så flabet og fræk, som jeg synes jeg kan tillade mig på skrift. Men husk: der er et glimt i øjet og fra min side et lille bitte håb om at få virkelighedens jægere ind i annoncerne….

Hvem der annoncerer er i denne sammenhæng fuldstændig ligegyldig. Der er ingen af producenterne, som afviger fra den triste og sørgmodige tone på fotografierne fra det glade jægerliv.

Her er mand med en meget fin og dyr engelsk riffel på jagt i Afrika. Han læser lidt i en bog – men glad er han jo ikke


En glad dreng på jagt. Han glæder sig en god dag med vennerne..

Det kan jo godt være lidt koldt at vente på drevet. Men er det også kedeligt?

Åh Herregud. Her køber jeg det bedste tøj og det dyreste gevær og så skal jeg bare stå her og glo på alle de andre, der render rundt…

Ja ja. Det kan altså være koldt at gå på jagt, men det er åbenbart ikke den jakke man skal vælge hvis man vil have en god vinterdag på jagt…
OK, jeg er bare helt cool med det her jagt-noget. Men hvem var det der sagde, at det er sjovt

Der er simpelthen ikke noget skønnere end en maj morgen i bukkejagten. Jeg må nok hellere kigge lidt i den møgtunge kikkert jeg fik af min kone..
Mener han virkelig, at jeg skal helt derover og stå og vente på at dyrene kommer. Det er
f… langt.

Det her er alvor. Ikke noget med hjælpe min veninde med at få støvlerne på. Det må hun s… selv finde ud af
Jeg kender faktisk ham der. Han smiler rigtig meget og er en flink fyr, men her er det for alvorligt til spas…

De sagde allesammen, at en jagttur til Sverige bare er det bedste og det sjoveste. Men helt ærligt: er dagene ikke lidt lange heroppe?

Manden i spidsen kender vi. Nu er veninden kommet med selvom hun heller ikke ser ud til at more sig. Til gengæld er den festlige fætter bagest i tophumør.

Altså jeg synes det er svært at lave selfies – også på jagt. Dette er ikke en annonce og det er ikke en sur mand på jagt. Det er bare mig som er glad på jagt, men ikke helt har lært at posere med den ene arm strakt ud…
Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.