Browning/Winchesters 2020-nyheder

Model 725 Pro Master er en ny række af sportinggeværer fra Browning. Her er det Pro Trap modellen med justerbart skæfte og høj skinne

Når de store producenter skal vise deres nyheder frem sker det som hovedregel på IWA-messen i Nurnberg. Den blev som bekendt aflyst og derfor har nogle af dem haft travlt med at fortælle omverdenen om de “oversete” nyheder. Browning viste 2020-nyhederne frem i begyndelsen af marts i Liege for en lille gruppe journalister.

Jeg hører normalt til dem, som har svært ved at se “breaking news” på haglgevær-fronten. Og selvom Browning er blandt dem, som virkelig prøver kunne de store nyheder mest ses i det små. Og det er jo ganske godt, fordi det viser, at den dybe tallerken (som John Moses Browning udviklede i slutningen af 20’erne – altså over/underen) ikke behøver at blive genopfundet. Men de små justeringer har betydning og dem kiggede jeg nærmere på.

Sportinggeværerne i 725 Pro Master serien er nye i den forstand, at det er geværer, som er hybrider mellem almindelige sportere og så trapgeværer. Hvor de sidstnævnte ofte forekommer lige lovligt specialiserede er hybriden her et virkelig velskydende gevær og også pæænere at se på.

Den “almindelige” 725 sporter har ikke de store nyheder at byde på udover nogle fine detaljer i bl.a. forskæftets design.

B725 sporter i grade 5 er en klassisk Browning over/under i den nye generation. Det er pænt og nydeligt og den store nyhed ligger egentlig kun i designændringer hist og her.

B525 er nok den model, som lægger sig tættest op ad den oprindelige John Moses udgave B25. Forholdsvis lav baskyle og et lidt slankere look. Den er tidligere lanceret med lamineret skæfte, som mange godt kan lide. Jeg har også testet den, men uden at mærke den store forskel.

B525’erne i sportingudgaverne er efter min mening de mest behagelige at skyde med. De kommer ikke på højde med en ægte, håndbygget B25, men det er i den retning.

De fleste nyheder ligger i design, skæftefacon og udsmykning. De sorte er selvfølgelig stadig populære.

Winchesters sorte Select over/under kan godt gå hen og give navnet en ny opblomstring efter mange år i skyggen af de andre i den billige ende af priskalaen.

Det har Brownings datterfirma Winchester også indset så deres jagt- og sportingmodeller kunne måske få en slags ny popularitet efter at de i mange år næsten udelukkende har været kendte for halvautomater. Nu hedder deres over/under Select og jeg må sige, at Select Sporting Black endte med at være min favorit på skydebanen udenfor Liege.

Der er virkelig en god balance og med Back Bore løb og 5 Invector chokes i kassen til en meget rimelig pris får de andere geværer – både sportere og jagt – konkurrence i den billigere ende af mærkevare-udbuddet.

Når man på en enkelt dag skal skyde igennem med mange forskellige geværer skal der jo noget til at få et gevær til at hoppe frem i køen. For mit vedkommende var det Winchester Select sporting, som også var det billigste gevær i udvalget

Winchester står for halvautomaterne i den familie. De bliver stadig produceret i Portugal og nu er vi så kommet til generation SX4. En videreudvikling af SX’erne og igen er det nok hovedsageligt på design og mindre tekniske justeringer den store forskel ligger.

Hvis man vil have en halvautomat med et kendt navn på siden er Winchester meget populær. Her er den SX4 som er en af 2020 nyhederne.

De geværer der er omtalt her har ikke alle fået danske priser og nogle af dem kommer først hen på efteråret. Du kan hente 2020-kataloget. (Alle fotos: Maria Baliko).

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.