Krisen kradser også i jagtbranchen

Geværerne rundt omkring i jagtbutikkerne står stort set urørte for tiden i lange rækker

Vi får daglige oplysninger om at krisen kradser i forretningslivet og at der er store problemer i forbindelse med Corona-krisen. Det gælder også i jagtbranchen, hvor der mildt sagt er meget stille lige nu.

De to store i vores branche Jaguar-gruppen og Jaktia har problemer. Michael Malmgren fra Jaktia/Danmark siger til positivskydning.dk: “Mange af vore butikker har sendt personale hjem og ligger under index 50. Det er skidt. Omsætningen er pt 90% på fiskeprodukter, da det er sæson derfor. Helsinge og Nancke er pt lukket ned og kører kun webshop og resten kører med minimum bemanding. Så det er ikke godt. Kunne vi bare få gang i banerne ville der være lidt trafik at komme efter.”

Kurt Petersen fra Jaguargruppens centrale kontor har stort set samme bekymringer. “

Butiksstrukturen er jo, at de fleste jagtbutikker i Danmark har en beliggenhed der betyder de ikke ”skal” lukke som centerbutikkerne etc., og kun en enkelt Jaguar butik har haft lukket en uges tid, men er nu åben igen.

Men siden 12. marts har vi set, kundestrømmen (antal kunder pr. dag) er nede på ca. 50% ift. en normal marts.

Der sælges næste ingen beklædning og fodtøj, måske grundet ”andre har prøvet/rørt og der sælges næsten ingen ammunition, skydebanerne er som bekendt lukket.

I april og maj forventes forbrugs ”bremsen” at fortsætte da alt jagt (og forbrug) udenfor DK er annulleret. Endelig frygter vi at miste en årgang ny jægere grundet annulleret jagtkurser.”

Lukningen af skydebanerne lukker også for de lokale instruktører og praktisk øvelse til skydeprøven

I den anden ende af branchen – hos skydeinstruktørerne – er der stadig en smule gang i forretningen. Jesper Dellgren fra Delllgrens Jagtskydeskole, som skyder på en privat bane, siger: “Her skyder vi stadig, men for nedsat blus og med respekt for de af myndighederne udsatte retningslinier.
Vi har haft en del aflysninger med større grupper. 
Vore fremtidige bookinger er stærkt afhængig af det “genåbningsudspil” vi i skrivende stund afventer fra regeringen. 
Det er heldigvis blevet forår, så vi håber der er mange der gerne vil ud og skyde lerduer!”

Stort set alle skydebaner i hele landet er lukkede. Det vil sige, at det ikke er muligt at gennemføre instruktion eller træning på de offentligt tilgængelige baner.

Formanden for Jægerforbundet Claus Lind Christensen har en opfordring til alle: “Har du tænkt at købe noget eller lave en handel, så gør det nu i den jagtbutik du plejer at komme i. Der er ingen der ved om butikkerne er der i morgen. Så alvorligt tror jeg det er. Det er vigtigt, at vi støtter op omkring vores butikker med våben og udstyr.”

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.