Sikker skydetræning – selv på kort afstand

Min træningsopstilling var udendørs en stille dag i fint vejr. Det er klart, at blæser det er denne opstilling ikke mulig. Presenningen er for at opfange plastkuglerne og samle dem nemt ind bagefter

Vi er nok en del, der er ved at få abstinenser på grund af de lukkede flugtskydninsbaner. Det er ved at være nogen tid siden vi har kunnet tage en runde på banen for sjov eller for træning. Jeg har haft lejlighed til at skyde lige så tosset jeg ville og – næsten – lige hvor jeg ville, da jeg testede skydesimulatoren fra B4Hunt.

Det er en “skydebane” der kan stilles op hvor som helst blot man kan komme 4-5 meter på afstand og så skyder man med sit eget gevær. Selvfølgelig skal der tages hensyn til sikkerheden. Det er samme kugler som bruges i de såkaldte action-guns og børn, hunde og katte skal holdes på afstand. Man kan stille op inde i stuen, i kælderen, i garagen eller hvis det er stille vejr i haven. Lyden generer ikke naboerne. Det er bare et lille plop.

Jeg har testet Pro-udgaven som stilles op mellem to søjler og kan justeres i både stigning og hastighed. Startpakken er så vidt jeg kan se mest velegnet til at teste om dit anlæg og dit gevær passer dig så du rammer, hvad du peger på.

Jeg har skudt i haven en stille forårsdag. Presenningen fanger plastkuglerne så de er lette at samle ind igen. Som det kan ses kan man opnå en vis kadence med genladningen.

Pro-udgaven kommer tættest på en rigtig flugtskydebane. Selvfølgelig med alle de begrænsninger der ligger i at være uden krudt og hagl. Der følger to patroner med et sæt fra B4Hunt og de skal fyldes med gas. Derefter kan man lade en af plastkuglerne og sætte patronerne i geværet helt normalt. Der kan skydes et skud ad gangen og på de fleste over/under geværer skal du huske at bruge løbsvælgeren mellem hvert skud. Der er jo ikke nogen rekyle til at “genlade”.

Med lidt træning kommer man hurtigt ind i denne anderledes måde at skyde på og jeg havde virkelig en god eftermiddag med nogle hundrede skud på de bevægelige skiver. Udfordrende med forskelllige hastigheder og samtidig med den bonus, at man for det meste kan se den lille kugle, når den suser forbi skiven. Man kan faktisk se om man er bag eller foran duen.

Det er jo ikke forbudt at more sig når man skyder. Og her fik jeg så lejlighed til at skyde både med min over/under og min gamle hanebøsse. Den specielle patron skal “lades” med specialgas og plastkugler.

Det hele er nemt at stille op og tage ned igen. Man skal være meget nøjagtigt med at den elastiske wire kører lige på rullerne og er strammet lige til pas. Det kræver træning at skyde på de forskellige hastigheder og jeg tror man gør klogt i at starte langsomt op.

Her kører min private flugtskydningsbane helt uden forsamlingsforbud eller hensyn til afstand. Opstillet i haven, men kunne lige så godt stå i stuen eller garagen.

En anden ting er at passe på at plastkuglerne ikke falder ind i låsen på geværet de kan blokere for lukning. Jeg havde en enkelt kugle som blev mast i bunden.

Pro-udgaven er nok ikke den de fleste vil købe hjem til haven eller stuen. Men er man nogle stykker sammen er det overkommeligt. Og jeg tror faktisk også at jagttegnslærere kan bruge den opsætning til de allerførste forsøg med haglgeværet for aspiranterne, inden de bliver sluppet løs med the real thing.

Denne nye træningsbane er en dansk opfindelse og folkene bag: Jacob Thuesen og Dennis Holmud er begge uddannede skydeinstruktører.

Vil du vide mere om B4Hunt forskellige muligheder er der priser og demonstrationer på B4Hunt

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.