En bog kun om haglgeværet er på vej

Der har ikke været så meget aktivitet på denne blog i de sidste par måneder. Lidt på Facebook-profilen, men ikke så meget her. Det har en helt naturlig forklaring: jeg har travlt med at skrive en bog om haglgeværet.

Nu er der nok nogle som mener, at de kan læse om haglgeværet mange steder, men det er faktisk sådan, at en bog udelukkende om haglgeværet som ikke handler om rifler, kikkerter, langdistanceskydning, jagt i fjerne lande eller kammobukser ikke har været udgivet på dansk i rigtig mange år. Den kommer i januar/februar på forlaget Lindhardt og Ringhof.

Når det for alvor går løs med at teste geværer til JÆGER kan min bil godt ligne et mindre lager i en jagtforretning.

Det er selvfølgelig mine mange år med test af haglgeværer og utallige artikler om haglgeværer som nu danner grundlaget for bogen, der er planlagt til blive på 300 sider.

Der er to dele i bogen: 1) hvad er haglgeværet, lidt historie, hagl og patroner og lidt om skydning og generelle artikler om hagl og geværer. 2) en oversigt over haglgeværer, som du kan købe i danske jagtforretninger. Jeg har testet omkring 100 af dem, men bare rolig, det er ikke alle, som får plads i bogen. Jeg har udvalgt de mest kendte, de mest spændende og så i nogle forskellige udgaver fra de største producenter. Men stort set vil alle de geværer, der sælges i Danmark få omtale og gennemgang i bogen. Og jeg har skudt med dem allesammen, så de får også et par ord med på vejen om brugsværdien. Det handler også om, at med bogen i hånden kan du får mere viden om dit haglgevær: hvordan det virker, hvad der er inde i det og hvad du kan med geværet.

Disse omtaler bygger selvfølgelig på mine testartikler fra JÆGER og JAGT Vildt & Våben, men de er til bogen redigeret, bearbejdet og ført ajour til i dag. Meningen er ikke, at man skal begynde med at læse alle omtalerne, men at de kan fungere som en slags guide. Hvis der er en, der siger Guerini – ja, så kan du finde nogle stykker fra denne producent i bogen og se hvad det er for noget. Og altså ikke katalog-omtale, men uvildige test-omtaler.

Jeg håber at nyjægere (og nok også nogle “gamle”) kan finde viden og få svar på spørgsmål i bogen. Skal man købe et nyt gevær er det ihvertfald en oversigt, som ikke kan findes andre steder.

Jeg glæder mig til at dele min glæde og interesse for haglgeværer med jer allesammen i en tid, hvor det virker som om riflen er det eneste interessante jagtvåben… Haglgeværet er trods alt det vi mener, når vi snakker jagtgevær. Det er det våben alle kender og har skudt med.

Som det ses er det ikke altid en testskydning på Herning Jagt Center går som jeg havde regnet med. Det er som regel min egen skyld….

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.