Ordene er skrevet og bogen er på vej…

Det kan godt være lidt op ad bakke en gang imellem….

Manuskriptet til min bog om haglgeværet er nu afleveret til forlaget Lindhardt & Ringhoff og jeg er spændt på, hvordan det hele ender. Hvor stor bliver bogen, hvor flot bliver den og sidst men ikke mindst: hvad siger I til den derude. Vil den sælge og vil I bruge den – det håber man selvfølgelig som forfatter.

Mange hundrede timer og mange måneder er gået med dette projekt fra et par uger i de svenske skove over mange timer i forår og sommer her på mit kontor på Skovlyst med udsigt til Ulfsund. Det kunne vel ind imellem distrahere, men der er ikke gået en dag uden, at der er kommet ord til bogen eller fundet og redigeret fotos.

Der bliver 13 kapitler, som handler om haglgeværet lige fra teknik til skydning og sikkerhed. Det er ikke en teknisk bibel, men forhåbentlig en indføring og måske også lidt nyt selv for de gamle. Og jeg påberåber mig overhovedet ikke at have skrevet den eneste endegyldige bog om haglgeværer. Men det er første gang i en menneskealder, at der en bog som kun handler om haglgeværer i Danmark.

Der er også 42 forskellige haglgeværer, som bliver beskrevet og vurderet. Det er alle geværer jeg har testet i henholdsvis JAGT Vildt & Våben og i JÆGER. Det er under halvdelen af alle dem jeg har skudt med i tidens løb. Men mange er ikke med fordi deres test og omtale passer til magasiner og ikke til blivende omtale i en bog.

Foreløbig tak til de mange som har hjulpet undervejs. Nogle mere end andre, men alle input i de sidste 10-12 år har haft værdi og er trukket frem fra hukommelsen.

En par vinteruger i en svensk hytte var den første arbejdsplads
Det er jo det her det handler om. Variationen og de små og store forskelle på haglgeværer. I årenes løb har udviklet en stor fordomsfrihed overfor haglgeværer. Mine favoritter kan findes blandt de billigste fra Tyrkiet til de dyreste fra Italien og England.

Lige nu er det faktisk det her, der trækker allermest. Ud med fluestangen, inden sæsonen er helt slut.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.