Endnu mere om Baikal som du måske ikke vidste

I denne måneds udgave af JÆGER kan du læse min beretning om russiske Baikal. Udover at jeg kender geværet og har skudt med flere modeller har jeg til denne artikel snakket med en del ejere af Baikal-geværer og mange som kender historien bag ved.

Mikhail Dragunov med et par kolleger fraKalashnikov-fabrikken. Han står med den seneste jagtriffel han har udviklet for den berømte fabrik.

En af dem er den russiske våbenkonstruktør Mikhail Dragunov, som har arbejdet med Kalashnikov og Baikal i en menneskealder. Han er ikke direkte involveret i produktionen af haglgeværerne, men han har på det seneste bl.a. konstrueret nye jagtrifler for Kalashnikov. Du kan læse (på engelsk) Dragunovs gennemgang af Baikals historie her

Se prislisten over Baikal, som den er i Rusland i dag.

Min svenske kollega Tobias Hassel har skrevet en meget grundig artikel om luksusgeværerne fra Baikal og andre russiske producenter i Vapentidningen.

Mikhail Dragunov fortæller (engelsk udgave) historien om de fremragende russiske gravører. Se eksempler på Aleksandr Peredvigins graveringer:

Tro mig, der er mange andre historier at fortælle om Baikal – ikke mindst fra danske ejere, men også fra samlere og kendere. På min Facebookside spurgte jeg hvad det er der trækker ved en Baikal. Jeg fik rigtig mange svar og tak for det. Her er nogle af dem direkte fra Facebook.

Og så skal vi have historien om danske Kjeld Rasmussen som i 1980 vandt OL guld i Skeet i Moskva. Det gevær han fik bagefter fra russerne er den dag i dag tiul salg hos bøssemager Per Langvad ved Viborg. Kig nærmere på det og måske er det din næste russer på banen…

Videoen som viser Kjeld Rasmussens guldskydning i 1980 kan ses her. Tak til Walther Madsen og Ole Justesen med hjælp til at få videoen frem.

Min personlige Baikal-historie er, at jeg kender en del som skyder med dem og elsker dem – som Baikal-folket jo gør. Og så har jeg også været så heldig at møde en russisk kollega, som satte mig på sporet af den nyere historie om Baikal. Andrey Uganov er redaktør på det største russiske jagtmagasin og han har faktisk bragt et par af mine artikler i tidens løb.

Undervejs til artiklen i JÆGER har jeg også snakket med danske Baikal-samlere som ligger inde med enorm viden.

Andrey Ugarov og mig selv på en solfyldt skydebane i Sverige for et par år siden.

Hvis du ikke har modtaget JÆGER kan se min artikel her

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.