Våbenjura – ny letlæselig bog har det hele med

Bogen er udkommet på DJØFs forlag og kan bl.a. købes på forlaget eller i netboghandlerne

Blandt jægere er lovgivningen omkring vores forskellige typer våben, hvordan vi må bruge dem, opbevarer dem eller transportere dem ofte et emne, der diskuteres. Det er sjældent vi lægfolk lige kan paragrafferne udenad.

Nu har DJØF Forlag netop udgivet en meget omfattende og velskrevet bog om al den jura/lovgivning, som berører alt fra haglgeværer over patroner til pebersprays og knive.

Der er en gennemgang af de enkelte våbentyper og den jura som vedrører dem bl.a. regler for kalibre, pibelængder og så videre. Det er ikke for meget sagt, at alt er med så er du i tvivl vil du kunne finde svar her.

Det er juristen Louise Kjeldsen, der har skrevet bogen. Hun er juridisk chefkonsulent hos Forsvaret og har en baggrund i Rigspolitiet. Jeg vil sige, at i modsætning til mange andre bøger og artikler om jura er denne skrevet i et yderst let forståeligt sprog, hvor alle kan være med, hvilket også har været forfatterens hensigt.

Hun skriver selv i forordet, at bogen bl.a. kan anvendes af jægere og foreningsfolk, som arbejder med våben. “Bogen er således ikke en dybdegående juridisk gennemgang af området, men et overblik over området, som specialisten selv kan bygge videre på,” skriver Louise Kjeldsen.

Det hele er med og vil du gerne vide, hvad der er rigtigt og forkert eller lovligt eller ikke-lovligt om alt inden for våbenområdet er det en god bog at have i reolen. Det er ikke en bog til natbordet, men et nyttigt opslagsværk.

Louise Kjeldsen: Våbenjura, DJØF Forlag. Set hos SAXO.dk til 359.95 kroner.

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.