Kender du dem her – eller måske genkender du dig selv

Lige om lidt er det sådan her derude og vi skal til “eksamen” og vise, at vi kan skyde ordentlig og ramme ordentligt.

Lige om lidt skal vi på jagt og det skal vise sig, om vi har nået formen. Kan vi ramme? Er vi sådan en de andre kigger lidt efter 1) fordi alt hvad vi peger på falder ned eller 2) vi skyder meget, men der sker ikke noget med de fugle vi peger på…

Jeg har tidligere skrevet om hvad der er kendtegnende for os som jægere. Nu har jeg hentet inspiration hos engelske GunsOnPegs, som præsenterer syv forskellige jægertyper (som ikke er de bedste til at ramme). Artiklen er skrevet af George Browne og jeg har lavet en version, der passer til Danmark og danske jægere.

Her er de syv typer og jeg står inde for dem…

1) Morten Messerschmidt typen

Jeg forstå det ikke, for det passer ikke. Jeg ramte jo dem allesammen, men der var ikke nogen der lagde mærke til det.Der var jo døde dyr overalt, måske skød de andre dem… Jeg kunne heller ikke helt selv se, hvad der skete så jeg skal nok have briller. Solen stod også meget lavt. Dårlige synsforhold kan undskylde mange situationer.

Enhver kan da se, at her er det helt umuligt. Højt oppe og solen i øjnene….!

2) Lystfisker typen

Det var jo slet ikke vejr til at gå på jagt og jeg kunne faktisk næsten ikke se fuglene. OK, de fleste fløj bare videre, men jeg havde jo også regn i hovedet og det løb indenfor på min nye jagtjakke.

3) Håndværker typen

En dårlig håndværker eller sportsudøver giver altid værktøjet eller udstyret skylden. Selvfølgelig kan jeg ikke yde mit bedste, når geværet er noget møg og iøvrigt slet ikke passer til mig. Jeg skal også ud og købe et nyt gevær i næste uge…

4) Håndværker typen 2

Hvis ikke det er geværet så er det altså patronerne. Dem smider jeg bare i skraldespanden. Jeg har aldrig prøvet dem før. Der er nok slet ikke hagl i…

Patronerne duer ikke. Det er jo nogle nye og billige på markedet. Dem skal ikke ruge mere. Vil du have dem

5) Mine fede støvler typen

Mine støvler er alt for små. Og det regnede, så bliver det jo helt galt. Jeg fik også kolde fødder og enhver ved jo, at man ikke kan ramme noget som helst med kolde fødder!

6) De andre kigger på mig typen

Ikke bare på jagt kigger de allesammen – også på skyebanen. Det er virjelig stressende…

Jeg har det altså dårligt med at få en post, hvor alle de andre kan se mig. Det er da aldrig rart, at alle kammeraterne står og kigger, og hvis det så også er dagens første bytte der kommer for og jeg den første til at skyde… Hvem f…. kan så ramme?

7) Det er hundens skyld typen

Altså, når hunden hele tiden står og småhyler ved af mig på posten er det ikke nemt, vel. Den vil jo gerne med men jeg er nødt til at have den i snor hele dagen så jeg kan ikke bevæge mig ordentligt. Hvem kan ramme med sådan en køter på slæb?

Værs’god: find dig selv. Nej vel. De er alle nogle vi kender.Eller endnu bedre prøv at gennemskue de dårlige undskyldninger og se på, hvordan det kan blive bedre. Det er ret oplagt i de her tilfælde!

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.