Ferlach-lækkerier i Danmark

Det er ikke bare en almindelig håndkøbsriffel CNH GunImport nu tilbyder. 100 procent håndbygget fra den østrigske bøssemager-hovedstad Ferlach

Interessen for luksusgeværer er efter sigende stigende. Flere forhandlere fortæller, at de oplever at mange købere går efter haglgeværer og rifler, der prismæssigt ligger et godt stykke over dagligvare-geværerne.

Det har altid været muligt at købe eller rettere bestille håndbyggede våben til jagt og der findes mange flotte eksemplarer rundt omkring. På riffel-siden er det typisk rifler fra de kendte tyske eller østrigske bøssemagere, som kommer til Danmark. Med hensyn til haglgeværer er disse bøssemagere også med, men ellers er det engelske og ikke mindst Browning (Model B25 håndbygget i Belgien), som tiltrækker haglgeværer-køberne.

En del andre mærker kan leveres som custom-modeller – bygget efter købers retbningslinjer og med personlig tilpasning. Det er Blaser rifler og andre og det er haglgeværer fra f.eks. Perazzi og Krieghoff. Italienske Rizzini har været på markedet som et tilbud med håndlavet tilpasning fra fabrikken i flere år og det er derfor ikke helt tilfældigt, at det er den danske Rizzini-agent Christian Nykjær, som nu har fået agenturet for et af de fineste østrigske mærker Herbert Scheiring. Du kan læse om firmet på hjemmesiden.

Man skal have guldkortet med, når man køber. En basismodel kipplauf-riffel koster 350.000 kroner i matsort udgave uden graveringer. Skal der graveres starter det ved 15.000 kroner og så ellers opad, hvis man f.eks. vil have yndlingslabradoren eller barnebarnet portrætteret på baskylen.

Scheirings skæfter er i førsteklasses valnød og det betyder jo bl.a. at der er åretegninger dfor alle pengene

Skæfterne er af valnød og som køber kan du vælge på hylderne i Ferlach, hvad du helst vil have. Det er topgrade træ på alle hylder.

Scheiring laver primært enkeltløbede kipplauf-rifler og dobbeltrifler. Der kommer tyve våben ud af butikken om året. Det er også muligt at få et haglgevær, som ligger i samme prisklasse.

CNH GunImport har en enkelt kiplaufriffel i butikken. Det er en 8 år gammel model kaliber 7 mm STW som er i top stand og til en værdi af 79.000 euro plus moms.

Selvfølgelig kan få en lyddæmper på din Scheiring, men personligt vil jeg tillade mig at sige, at det ikke klæder riflen….

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.