En lille video om moderne haglgevær produktion

Videoen her fra FAIR viser den moderene produktion.

F.A.I.R. i Val Trompia dalen i Norditalien er en af de nyere fabrikker, som har haft succes på markedet. Herhjemme er de mest kendt for deres haglgeværer, men de producerer også rifler.

I 1971 rykkede Rizzini-familierne lidt rundt med hinanden, og som en del af denne familierokade oprettede en gren af familien Fabbrica Armi Isidoro Rizzini i Marcheno lidt nord for Gardone. Marcheno er efterhånden blevet udvidet med andre producenter.

FAIR-fabrikken i Marcheno.

At det er Rizzini-familien som også er med her er ikke tilfældigt. Det navn er endog meget udbredt i våbenkredse i Italien og som det ses på videoen er det også en Rizzini som er direktør i firmaet.

FAIR er også kendt som TecniMec og er en af de helt store under-leverandører til de øvrige producenter i Italien. Hvem de leverer til er fabrikshemmeligheder, men det er helt sikkert, at Franchi, som en gang var et stort navn også i Danmark i dag er en FAIR-rpoduktion.

En over/under fra FAIR som man kan gemme sig med…

Jeg har i tidens løb haft flere af FAIRs modeller til test. Bl.a. har de produceret en række specialmodeller til Jaguargrupen, hvor det er de nordiske forhandlere som har haft afgørende indflydelse på design. Der er også en rigtig fin side-by-side model med navnet ISIDE, som jeg også har testet.

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.