50 år med italienske F.A.I.R.

Jubilæumsmodellen Jubilee kommer i tre udgaver. Om de komer til Danmark er tvivlsomt.


Mange danske jægere kender det italienske haglgevær fra F.A.I.R. – Jaguar-gruppen har i mange år haft forbindelse til den store F.A.I.R. fabrik i italiens våbencentrum Gardone Val Trompia i Norditalien. I år er det 50 år siden fabrikken blev grundlagt, så det er ikke en italienske producent med en lang historie.

I de senere år har der der dukket nye producenter op i Italien, som har formået at gnave sig ind i markedet på bekoatning af de store bl.a. Beretta.

FAIR har i tidens løb produceret en del forskellige våben til Jaguar-gruppen. Efter de specifikationer, som vi foretrækker hos os.
FAIR har rødder til en af grenene i Rizzini-familien og blev etableret i 1971 med henblik på først og fremmest at producere våben i den overkommelige ende af prisskalaen. Men her kan man også få top-våben til helt anderledes priser. Ikke nogen vi rigtig ser i Danmark.
Jeg har i tidens løb testet flere af F.A.I.R.s geværer i forskellige udførelser. Også side-by-sides hvor de er en af de få udbydere af nye våben i den overkommelige prisklasse.

Mange af modellerne bærer Jaguar-navnet og har i mange år været et af de mest solgte nye geværer hos gruppens forhandlere.

Læs min test af tre billige geværer fra JÆGER juni-Juli 2018.

Bl.a. har jeg gode minder om min test af en fin kaliber 20 side-by-side fra FAIR, som forhandles her i landet under navnet Iside.

Fabrikken i Marcheno nord for Gardone Val Trompia

I 1971 rykkede Rizzini-familierne lidt rundt med hinanden, og som en del af denne familierokade oprettede en gren af familien Fabbrica Armi Isidoro Rizzini i Marcheno lidt nord for Gardone. Her ligger iøvrigt flere andre af de nyere italienske producenter, som dog stadig holder fast ved Gardone Val Trompia som “hjemsted”.

FAIR producerer også geværer under navnet TecniMec.

FAIRs camouflage gevær.

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.