Berettas fremtid i Danmark endnu ikke på plads

Berettas Silver Pigeon er endnu på lager hos de største danske forhandlere. De har simpelthen opkøbt restlageret inden Normak lukker ned. Hvordan det ser ud for de øvrige geværer f.eks. i 690-serien er ikke helt klart.

Med udgangen af august lukker den danske Beretta-importør Normark sin jagtafdeling i Randers. Hvordan Berettas haglvåben så skal distribueres i Danmark er endnu ikke helt afklaret. I branchen er man ikke specielt glade for, at et af de største mærker ikke kan melde klart ud, hvordan fremtiden ser ud her i landet.

Det er dog en kendsgerning, at det bliver Sako/Danmark, som overtager importen og distributionen, men den endelige aftale om tilladelse fra myndighederne til at importere og forhandle Beretta er endnu ikke på plads.

De to største danske jagtforretninger Kr. O. Skov i Bording og Østjysk Våbenhandel i Hedensted har sikret sig det restlager, der ligger i Danmark af haglgeværer i 686-serien (det vil først og fremmest sige Silver Pigeon i forskellige modeller). Der vil således ikke lige pludselig blive huller på hylderne, hvor Beretta har stået.

Søren Gade fra Sako/Danmark bekræfter, at de overtager Beretta import og distribution her i landet, men der er problemer med at få den endelige aftale på plads. Et af problemerne er, at for at blive importør og have så stort lager skal firmaet have en sikret bygning. Sako/Danmark havde håbet at kunne overtage Normarks “bunker” i Randers, men det ser ikke ud til at kunne realiseres.

Søren Gade forsikrer dog, at importen og distributionen vil være på plads den dag Normark drejer nøglen i jagtbutikken. Bl.a. vil man kunne trække på søsterselskabet Sako/Sverige.

Det ser altså ud til, at der kke er grund til panik, hvis man lige havde tænkt sig at købe en ny Silver Pigeon, inden sæsonen. De står rundt omkring og der er også en del af de ørige Beretta-modeller på hylderne.

Så vidt jeg har erfaret er der dog ikke nye sendinger af Beretta på vej til Danmark. Så risikoen for et hul i udvalget er faktisk til stede. Bl.a. er den nye Ultraleggio ikke umiddelbart på vej til Danmark og andre nyheder fra Italien er heller ikke på trapperne.

Reservedele vil kunne skaffes hurtigt via Sverige og Sako/Danmark er på vej til at etablere et netværk af kvalificerede bøssemagere i hele Danmark så eventuelle reparationer kan laves meget hurtigere end hidtil.

Den nye Ultraleggio er endnu ikke kommet til Danmark. Hvornår det sker er ikke klart. Svenskerne kan allerede nu købe den i butikkerne.


Noget, der taler for denne udgang er at Beretta ikke har meldt noget ud eller gjort noget for at forberede et dansk agentur. Italienerne har ligesom ikke rigtig opdaget, at der lige om lidt ikke er en repræsentant i Danmark.

Som en i branchen siger: “De skal jo også lige have bygget en bunker, hvor de kan have lagerplads og det er de ikke begyndt på.” Skal der være plads til importerede våben i den størrelsesorden kræver det bogstavelig talt en speciel bygning, som man godt kan kalde en bunker.

Jeg har flere gange forsøgt at komme i kontakt med Beretta i Italien for at høre om fremtiden i Danmark. Men den italienske våbenproducent reagerer ikke på henvendelser. I modsætning til de fleste andre producenter, som svarer prompte, hvis jeg vil skrive om deres produkter.

Normark har i mange år været importør og engros forhandler af Beretta haglgeværer i Danmark. Nu lukker Normark sin jagtafdeling i Randers og vil koncentrere sig om fiskeriudstyr.

Importen af våben fra Beretta og de øvrige producenter sker iøvrigt ikke udelukkende igennem en lokal importør. I de senere å har de store forretninger og kæder i stor stil selv købt og importeret fra producenterne, også Beretta.

Nogle af de andre store mærker har i de senere år etableret sig med egne agenturer i Danmark. Det er bl.a. sket for Blaser, som selv er importør og en gros forhandler her i landet.

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

One Response to Berettas fremtid i Danmark endnu ikke på plads

  1. Henning Larsen skriver:

    På et relativt nyt Beretta over/under jagtgevær, knækkede skæftet som en tændstik – helt umotiveret. Der blev oplyst fra forhandlerens side, at garantien var udløbet for 3 mdr. siden. Det var klart for en hver , at der var fejl i træet siden den knækkede uden trevler eller årer i knækket. Jeg vil måske, hvis der ikke findes en rimelig løsning på konstruktions fejlen, advare jægere mod Beretta. Man forsøgte at lime de to brudflader mod hinanden, men årerne i brudstedet var misdannede på grund af knast eller grenvækst. Fabrikken skulle selvfølgelig have sendt et nyt skæfte! Dette renomme kan de ikke være tjent med. Venlig hilsen! Henning Larsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.