Om Thorkild Ellerbæk

Har gået på jagt fra barnsben og opvokset med 500-600 tønder land markjagt
i Midtjylland og engelske settere.

Har haft mit eget gevær siden jeg var 10 år gammel og startede som haglskytte med et kaliber 20 over/under hanegevær. Siden mange forskellige geværer, mest engelske.
Jeg er så gammel og heldig, at jeg har gået på jagt med støvere i klitplantagerne i Thy, jeg har været meget på kronvildtjagt for mange år siden i de store plantager i Midtjylland, jeg har skudt vilde ænder i oversvømmede enge og gået med min far, bror og onkel efter agerhøns på store midtjyske kartoffel- og roemarker med engelske settere. Ellers har jeg primært gået på jagt på Rolandsgaard, Djursland fra 1995-2007 og Stordal Plantage fra 2007-2015.  Nu er det næsten udelukkende fuglejagt, da jeg blev mæt af riffeljagt efter mange år med jagt på rådyr og krondyr.

Fra 2020 bor jeg på Sydsjælland i den tidligere skovfogedbolig “Skovlyst” under Petersgaard Gods.

Skriver om haglgeværer og skydning med haglgevær. Jeg har testet haglgeværer til magasinet JAGT Vildt & Våben siden 2009. Fra 1. januar 2018 tester jeg for Danmarks Jægerforbunds blad JÆGER. Jeg skriver også om våben her på bloggen. Det bliver til nogle tusinde skud om året med op til 15 forskellige geværer. Jeg vil tro, at jeg siden 2009 har testet stort set alle tilgængelige mærker på det danske marked – både nye og brugte. Mine testartikler har været bragt i redigeret form i det norske jagtmagasin JEGER. En enkelt af mine artikler har været trykt i et stort russisk jagtmagasin.

Jeg har i 2020 deltaget i debatten om stålhagl versus blyhagl i England, Skotland og Wales. Jeg har været på Fieldsports TV, skrevet artikler om dette emne og især vores erfaringer siden 1996 i Fieldsports, Sporting Shooter og The Field.

Du kan også følge denne blog på Facebook hvor jeg lægger nye indlæg op og ind imellem også skriver Facebook-artikler.

Min bog Haglgeværet, er udkommet på forlaget Lindhardt & Ringhof i 2021. Den bygger på mine mange test af haglgeværer og omtaler mange geværer, men også om emner direkte relateret til haglgeværet. I de senere år synes jeg, at rifler og jagt med riffel præger jagtmagasiner og omtaler rigtig meget – derfor vil jeg gerne slå et slag for det gevær, som trods alt stadig er centralt i vores form for jagt.

Bestil bogen hos mig på mail: thorkild@ellerbaek.eu. risen er 349.95 kroner inkl. forsendelse.

Jeg tester på Herning Jagt Center, hvor det er muligt at skyde hele året rundt på virkelig fine baner. Ind imellem forsøger jeg at finde egnede baner på Sjælland.

Personligt har jeg en forkærlighed for klassiske engelske våben og lider en smule af hanebøsse-feber. Men der står også en italiensk Antonio Zoli over/under i mit skab, som jeg gerne skyder lerduer med.

Fra dette efterår er jeg konverteret til over/under og kaliber 20. Jeg har i mange artikler fremhævet dette kaliber. Nu vil jeg teste det for mig selv og ser meget frem til at skyde med min nye Cæsar Guerini Apex i kal. 20.

Om jagt: “Jeg er en gammeldags, ortodoks jæger, som sætter respekt, sikkerhed og god opførsel over alt andet. Vi har naturen til låns og vi skal efterlade den i god stand til vore efterkommere.
Det gælder også jagt. Vi ejer ikke vildtet og naturen, og vi skal vise respekt og hensyn til andre i naturen, som vi forventer det af dem.”

TEscotland 2

Country Sport Scotland Walk Up Day | Photocredit- Tweed Media-168

Thorkild Ellerbæk med en skotsk højlandshjort.

Født 1947.
Uddannet journalist

Tidl. lektor Danmarks Journalisthøjskole
Free lance journalist siden 2009
Skriver om haglvåben og skydning i JÆGER.

En kommentar til Om Thorkild Ellerbæk

 1. Søren hjelm Nielsen skriver:

  Hej Thorkild

  Hermed bare en stor tak for din fremragende hjemmeside. Dejligt at du tager dig tid til at informere alle os andre.
  Specielt dine artikler om gode gamle engelske haglgeværer læser jeg med den allerstørste fornøjelse. Din passion for disse har faktisk været medvirkende til at jeg op til sidste sneppesesonen fik taget mig sammen til at opfylde en gammel drøm. Jeg fandt en gammel Watson cal 20 med en vægt på under 2,5 kg. Lækkert når man er ude nogle timer hver dag. Den skal kun bruges til snepperne.
  Skulle du nogensinde komme i nærheden af Fanø mellem 20. Oktober og 1. December er du meget velkommen til en sneppetur på Fanø. I den periode er jeg ude hver dag og har masser at gå på da jeg både er med i Sønderho jagtforening og medlem af konsortiet i statsskoven.

  Mange gode hilsner
  Søren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.