Om Thorkild Ellerbæk

Har gået på jagt fra barnsben og opvokset med 500-600 tønder land markjagt
i Midtjylland og engelske settere.

Har haft mit eget gevær siden jeg var 10 år gammel og startede som haglskytte med et kaliber 20 over/under hanegevær. Siden mange forskellige geværer, mest engelske.
Jeg er så gammel og heldig, at jeg har gået på jagt med støvere i klitplantagerne i Thy, jeg har været meget på kronvildtjagt for mange år siden i de store plantager i Midtjylland, jeg har skudt vilde ænder i oversvømmede enge og gået med min far, bror og onkel efter agerhøns på store midtjyske kartoffel- og roemarker med engelske settere. Ellers har jeg primært gået på jagt på Rolandsgaard, Djursland fra 1995-2007 og Stordal Plantage fra 2007-2015.

Skriver om haglgeværer og skydning med haglgevær. Jeg har testet haglgeværer til magasinet JAGT Vildt & Våben. Fra 1. januar 2018 til 2022 for Danmarks Jægerforbunds blad JÆGER. Jeg skriver også om våben her på bloggen. Jeg vil tro, at jeg siden 2009 har testet stort set alle tilgængelige mærker på det danske marked – både nye og brugte. Mine testartikler har været bragt i redigeret form i det norske jagtmagasin JEGER. En enkelt af mine artikler har været trykt i et stort russisk jagtmagasin.

Jeg  deltagr i debatten om stålhagl versus blyhagl i England, Skotland og Wales. Jeg har været på Fieldsports TV, skrevet artikler om dette emne og især vores erfaringer siden 1996 i Fieldsports, Sporting Shooter og The Field.

Du kan også følge denne blog på Facebook hvor jeg lægger nye indlæg op og ind imellem også skriver Facebook-artikler.

Min bog Haglgeværet, er udkommet på forlaget Lindhardt & Ringhof i 2021. Den bygger på mine mange test af haglgeværer og omtaler mange geværer, men også om emner direkte relateret til haglgeværet. I de senere år synes jeg, at rifler og jagt med riffel præger jagtmagasiner og omtaler rigtig meget – derfor vil jeg gerne slå et slag for det gevær, som trods alt stadig er centralt i vores form for jagt.

Du kan købe bogen i boghandelen eller på netboghandlere som f.eks. SAXO.

Jeg har her i november 2022 udgivet bogen “Jagt i Danmark – de seneste 100 år” som ikke blot er en historisk bog, men en bog, hvor jeg kritisk ser på hvordan vi driver jagten i Danmark. Alting er ikke lige godt. Jægerforbundet fremhæver altid danske jægere som de bedste af de bedste. Det ved vi alle er en sandhed med modifikationer. Grådighed og dårlig opførsel og på dset senest ulykker på jagt tegner et mere nuanceret billede.

Det handler min bog om. Den udkom på Gads Forlag og kan købnes i boghandlen og hos netboghandlerne.

Jeg skyder på Herning Jagt Center, hvor det er muligt at skyde hele året rundt på virkelig fine baner. Personligt har jeg en forkærlighed for klassiske engelske våben og på det seneste Browning B25, som nu er mit våben. Det er et håndbygget sporting gevær fra 1956 og det passer fint til, at jeg nu har skippet jagten og vil glæde mig over at pulverisere så mange lerduer som muligt.

Jagt i dag er i mange tilfælde ikke bæredygtigt og mit mål med bogen og mit mål iøvrigt er at genskabe respekten for vildtet og naturen. Det er det min bog handler om!

Det har altid været min holdning, at vi ejer ikke vildtet og naturen, og vi skal vise respekt og hensyn til andre i naturen, som vi forventer det af dem. Det skrev på denne plads da bloggen startede i 2014.

TEscotland 2

Country Sport Scotland Walk Up Day | Photocredit- Tweed Media-168

Thorkild Ellerbæk med en skotsk højlandshjort.

Født 1947.
Uddannet journalist

Tidl. lektor Danmarks Journalisthøjskole
Free lance journalist siden 2009

1 Response to Om Thorkild Ellerbæk

 1. Søren hjelm Nielsen skriver:

  Hej Thorkild

  Hermed bare en stor tak for din fremragende hjemmeside. Dejligt at du tager dig tid til at informere alle os andre.
  Specielt dine artikler om gode gamle engelske haglgeværer læser jeg med den allerstørste fornøjelse. Din passion for disse har faktisk været medvirkende til at jeg op til sidste sneppesesonen fik taget mig sammen til at opfylde en gammel drøm. Jeg fandt en gammel Watson cal 20 med en vægt på under 2,5 kg. Lækkert når man er ude nogle timer hver dag. Den skal kun bruges til snepperne.
  Skulle du nogensinde komme i nærheden af Fanø mellem 20. Oktober og 1. December er du meget velkommen til en sneppetur på Fanø. I den periode er jeg ude hver dag og har masser at gå på da jeg både er med i Sønderho jagtforening og medlem af konsortiet i statsskoven.

  Mange gode hilsner
  Søren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.