Hvad er positivskydning

DSC_0007 copy

Jagt og skydning hænger sammen. Det er naturligt og det at jage i min terminologi har også noget at gøre med at skyde. Når jeg taler om positiv skydning mener jeg jagt og skydning i en bæredygtig sammenhæng. At drive jagt med størst mulig hensyn til vildtet, naturen og omgivelserne. At skyde positivt er at skyde så godt som muligt med det udstyr (gevær), som man har mulighed for at skyde med. Det skal være positivt, at trykke på aftrækkeren og der skal være en sammenhæng mellem fornemmelsen af at jage og af at dræbe vildtet så effektivt som muligt.
Bæredygtigheden kommer ind forstået på den måde, at jeg ikke går ind for, at man skyder hvad som helst. Der er en lang række af vildtarter, som jeg ikke vil skyde fordi jeg mener de er truede (lokalt eller globalt), fordi jeg har et forhold til disse arter, som afgør, at jeg ikke vil dræbe dem og endelig, at disse ikke i min opfattelse er jagtbare arter.
Jeg skyder med glæde fuglevildt. Jeg skyder med glæde udsatte fugle, uanset om det er fasaner eller ænder. For mig at se er en veldrevet jagt med udsatte fugle bæredygtig og forsvarlig. Der er ikke tale om at skyde på svage fugle, der knapt kan flyve, men derimod om fugle, som har opretholdt deres vilde tilstand og ikke er blevet fodret tamme. I den rigtige kombination kan sådanne flyvende, opdrættede fugle være mere krævende end regulært vilde fasaner.
Det er en kliche, at disse ænder og fasaner har haft et bedre liv end de kyllinger, der købes i køledisken. Det er imidlertid en kendsgerning, at disse opdrættede fugle har levet det meste af deres liv i naturen og i fuld frihed sammen med artsfæller.
De bliver dræbt/skudt/aflivet på forsvarlig vis, når gode skytter skyder dem. De oplever ikke stress ved lange transporter på lastbiler og ophobning i flyttekasser og samlekasser på slagterierne.portraitTE
I den bedste verden flyver de op i luften og bliver skudt døde af en dygtige skytte i jægerkæden.
Kontroversielt? Ja, for nogle, men helt ærligt synes jeg fasanens liv og død er mere bæredygtig og værdig end en frossen kyllings korte, uværdige og ofte smertefulde opvækst og aflivning.

Denne blog er 100 procent uafhængig af politiske og kommercielle interesser. Jeg er overhovedet ikke sponsoreret af hverken forretninger, grejproducenter, geværproducenter eller andre indenfor vores del af verden. Jeg mener, det er afgørende, at der findes nogle, som ikke er “bundet” af sponsorater eller gaver i form af våben, rejser eller andre ting vi omgiver os med når vi går på jagt eller skyder lerduer. Når jeg omtaler geværer og andet grej sker det ud fra en ren journalistisk vurdering om det er noget jeg mener har interesse for andre jægere. Jeg betaler selv mine våben, patroner, grej  og tøj. Jeg har testet haglgeværer i magasinet JAGT, Vildt & Våben og fra 1. januar 2018 for magasinet JÆGER  ud fra fuldstændig samme principper og har geværerne nogle dage til test fra de forretninger, som er nævnt i artiklerne i magasinet.

Det skal nævnes her at positivskydning.dk ikke har nogen forbindelse med den engelske website positiveshooting.com, Det er Michael Yardleys side og positive shooting er et skydeteknisk begreb han har udviklet, som skydeinstruktør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.