Hvad er positivskydning

DSC_0007 copy

Jagt og skydning hænger sammen. Det er naturligt og det at jage i min terminologi har også noget at gøre med at skyde. Når jeg taler om positiv skydning mener jeg jagt og skydning i en bæredygtig sammenhæng. At drive jagt med størst mulig hensyn til vildtet, naturen og omgivelserne. At skyde positivt er at skyde så godt som muligt med det udstyr (gevær), som man har mulighed for at skyde med. Det skal være positivt, at trykke på aftrækkeren og der skal være en sammenhæng mellem fornemmelsen af at jage og af at dræbe vildtet så effektivt som muligt.
Bæredygtigheden kommer ind forstået på den måde, at jeg ikke går ind for, at man skyder hvad som helst. Der er en lang række af vildtarter, som jeg ikke vil skyde fordi jeg mener de er truede (lokalt eller globalt), fordi jeg har et forhold til disse arter, som afgør, at jeg ikke vil dræbe dem og endelig, at disse ikke i min opfattelse er jagtbare arter.

portraitTEI de senere år har jeg udelukkende skudt med haglgevær. Jeg har stillet mine rifler hen, som Karen Blixen skrev for mange år siden. I dag vil jeg til enhver vælge en jagt på vilde fugle – ænder, duer eller fasaner frem for en jagt på udsatte fugle.

Udfordringen i en vild and eller fasan er større end at skyde fasaner, som er sat ud og drevet frem. Det er alle de steder jeg er kommet ikke fordi udsatte fasaner er dårligt, da dem jeg kender har etikken i orden.

Det er mere, at de vilde fugle ofte er sværere og samtidig i sig selv sætter ganske stramme grænser for hvor mange man kan skyde. Den vilde fasan, som flyver uskadt videre indgår i livskredsløbet.

Denne blog er 100 procent uafhængig af politiske og kommercielle interesser. Jeg er overhovedet ikke sponsoreret af hverken forretninger, grejproducenter, geværproducenter eller andre indenfor vores del af verden. Jeg mener, det er afgørende, at der findes nogle, som ikke er “bundet” af sponsorater eller gaver i form af våben, rejser eller andre ting vi omgiver os med når vi går på jagt eller skyder lerduer. Når jeg omtaler geværer og andet grej sker det ud fra en ren journalistisk vurdering om det er noget jeg mener har interesse for andre jægere. Jeg betaler selv mine våben, patroner, grej  og tøj. Jeg har testet haglgeværer i magasinet JAGT, Vildt & Våben og fra 1. januar 2018 for magasinet JÆGER  ud fra fuldstændig samme principper.

I april 2021 har jeg udgivet bogen “Haglgeværet” på forlaget Lindhardt & Ringhof. Det er en omfattende bog på 348 sider om haglgeværets teknik i teori og praksis med en gennemgang af 42 forskellige geværer jeg har testet i tidens løb.

Bogen kan bestilles hos mig på thorkild@ellerbaek.eu og koster 349.95 kroner inkl. forsendelse.

Det skal nævnes her at positivskydning.dk ikke har nogen forbindelse med den engelske website positiveshooting.com, Det er Michael Yardleys side og positive shooting er et skydeteknisk begreb han har udviklet, som skydeinstruktør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.