Udsætningsdebatten fortsætter i Vildtforvaltningsrådet

Flotte sjællandske fasankokke – alle er de opdrættede og udsat på jagtarealet

Udsætning af fuglevildt har atter været vendt i Vildtforvaltningsrådet (møde den 20. marts i år). Formanden for rådet Jan Eriksen fortæller, at sagen skal drøftes flere gange i årets løb.
“Udsætningerne kommer på dagsordenen igen i foråret og jeg har et håb om, at vi kan nå at komme frem til en enig indstilling om det komplicerede emne inden udgangen af året,” siger Jan Eriksen til positivskydning.dk.

Jan Eriksen –


Der er mange elementer i spørgsmålet og som det er beskrevet i denne artikel er Vildtforvaltningsrådet delt i to halvdele omkring udsætning af især fasaner (1.000.000 fugle om året og ænder 300.000 fugle pr år).
Miljøministeren har tidligere bedt Vildtforvaltningsrådet om at komme med et udspil og Jan Eriksen lægger stor vægt på, at de indstillinger, forslag og oplæg, som kommer fra rådet er baseret på enighed hos alle. Sådan har det været med alle de øvrige sager fra rådet i de senere år.
Vildtforvaltningsrådets kalender for 2023 ser således ud: tirsdag den 6. juni 2023, torsdag og fredag den 28.-29. september 2023 samt onsdag den 13. december 2023.

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning, Om jagt. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.