One shot – one kill – bue eller kipplauf

Flere og flere jægere vælger at bruge en jagtbue til jagt på råvildt og andre vildtarter. Det skyldes helt sikkert et ønske om at opleve den ægte stemning ved at pürsche – at man skal helt tæt på. At skyde med en kipplauf-riffel med et enkelt skud i kammeret er nogenlunde det samme.

Kipplauf-rifler er ofte dyre østrigske eller tyske, men kan også fås i billigere udgaver. Her er en østrigsk Ferlach, som ligger i den helt dyre ende.

ferlach3

 

 

 

 

 

Jeg har for et par år siden skiftet min repeter-riffel ud med en kipplauf-riffel: altså en enkeltløbet, enkeltskudsriffel. Se videoen her hvor jeg forklarer hvorfor og viser min egen østrigske – ikke dyre – Voere kipplauf i kaliber 7x65R.

 

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.