Snepperne kommer

sneppeogwestley

November er måneden, hvor snepperne for alvor begynder at komme omkring Danmark. Mange er fascinerede af denne fugl og mange har en særlig passion for sneppejagt. Snepperne kommer for på drivjagterne. Men det er nok jagten med hund, som de fleste helst dyrker.

Sneppen er en mytisk fugl. Det er den fordi vi i mange år ikke har vidst ret meget om den, men efterhånden er forskningen begyndt at give os mere viden. Det er nu bevist, at snepper kan flytte sig over 6000 kilometer på deres træk forår og efterår og nogle snepper kommer endog meget langt østpå i sommertiden.

Det er bl.a. disse fugle, som netop nu er på vej henover Danmark med mellemlandinger på de rigtige sneppesteder. Det er primært i Jylland, at sneppejagt kan praktiseres. I plantagerne langs kysterne og inde i landet er der ofte mange snepper. Når der er rigtig mange taler man om “sneppefald”.

Der er faktisk jægere i Jylland, som udelukkende går på jagt efter snepper. Al anden jagt siger dem ikke noget, men er vejret til det og har de mulighederne skal de en tur ud med hunden efter snepper.

Det er også den eneste af de jagtbare fugle, som har et trofæ. Det er svingfjeren i skulderen på vingen, som er det eftetragtede trofæ. Med lidt øvelse kan den nemt findes og trækkes ud. Nogle får dem ligefrem monteret, mens andre gemme dem i små kasser til minde om sneppejagten.

TEL_9830 copyTræk fjerene til side på skulderen af vingen og det eftertragtede trofæ vil blive synligt

 

 

 

 

Sneppen er en vanskelig fugl at skyde. På opfløj kaster den sig i luften og flyver fra side til side – eller opad. Det gode gamle råd fra de erfarne sneppejæere er: tæl til tre, før du skyder så falder fuglen ind i en mere jævn flugt.

I jagtsæsonen 2012-13 blev der nedlagt 34.000 skovsnepper i Danmark

Man kan bliver meget klogere på snepper ved at læse på The Woodcock Network fra England. De er også på Facebook med daglige opdateringer om hvor snepperne er lige nu i Europa og øst for os.

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.