Designer-Beretta til designer-pris

486-by-Marc-Newson-

Det måtte jo komme: gode gamle traditioner og gode gamle håndværk indenfor våbenproduktionen må vige for moderne designere og deres nye ideer. Selvfølgelig er der sket udvikling og ny-design, men hidtil har det været folk fra branchen – altså bøssemagere, gravører, skæftemagere og andre, som har haft størst indflydelse.

Beretta har bedt den internationalt kendte (?) designer Marc Newson fra Australien designe en ny udgave af deres model 486 Parabello – altså den nyeste side-by-side.

Det er faktisk lykkedes ret godt og Newson har vist respekt for de gode gamle dyder i Berettas historiske produktion. Så det nye er egentlig kun en ændring i låsen så sikringsknappen kommer fri af metal og  ligger i træet. Det er iøvrigt ikke en ny opfindelse, men ses ret sjældent og kun på dyre våben. Graveringerne er laser og asiatisk inspirerede “en hilsen til fasanens hjemland”, som producenterne skriver.

Elegent er det og prisen i England er 17.950 GB – altså lige omkring 176.000 kroner. Det er mest sandsynligt, at sådan en Beretta finder vej til USA eller UK. Den ventes først til Danmark i efteråret 2015 til en vejledende pris på 145.000 kr.

Jeg har tidligere testet Parabelloen i JAGT, Vildt & Våben. Beretta_486_test_JVV_2013.compressed

En af de nye ting Marc Newson har lavet på Parabelloen er at bygge lsen så sikringsknappen ligger i træet i stedet for i stål.

En af de nye ting Marc Newson har lavet på Parabelloen er at bygge låsen så sikringsknappen ligger i træet i stedet for i stål.

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning, positivskydning.dk. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.