Sådan håndbygger Purdey dit nye gevær..

Der skal en god økonomi og måske også megen friværdi til, hvis man kunne tænke sig et nyt gevær eller riffel fra James Purdey and Sons i London. Den færdige pris kan nemt nærme sig en million danske kroner (!)

Men Purdey er også en af de helt store: Purdey, Holland & Holland, Boss og Westley Richards. Alle navne med hver især omkring 200 års traditioner bag sig. Og det er geværer, som igennem tiderne har været i hænderne på kongelige, baroner og grever, rige amerikanere og på det seneste et stigende antal arabiske olie-fyrster.

Kommer det til kvalitet og finish er der næppe nogen andre producenter, som kommer i nærheden af disse store engelske  navne. De er ikke ens i opbygning og konstruktion, men det kan være svært at se forskellene.

Personligt er Purdey ikke blandt mine favoritter. Bl.a. Westley Richards er langt mere elegant, mens Holland & Holland på den anden side nok er det mest traditionsbundne navn af dem alle.

James Purdey and Sons har lavet en film om hele arbejdet med at lave et håndbygget gevær.

 

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.