Justerbart skæfte til den kræsne skytte

ergosign_1

Det er vigtigt både for jægere og sportsskytter, at skæftet passer. Især de sidste har i mange år købt geværer med justerbare skæfter, og det er meget populært blandt seriøse sportsskytter.

Skal man tage skridtet fuldt ud kan man få et skræddersyet skæfte hos en dygtig skæftemager/bøssemager. Nu er der kommet endnu en mulighed med  det tyske firma Ergosign, der producerer et multi-justerbart skæfte til en række sportsgeværer.

Udgangspunktet er et standardskæfte med  mange indstillingsmuligheder. Det giver mange forskellige justeringsfinesser på skæfte, bagkappe og kolbe. Der er faktisk mulighed for at skræddersy sit eget skæfte, der passer 100 procent til kroppen.

Det er jo ikke et kønt skæfte efter de traditionelle begreber, men effektiviteten er der ikke tvivl om. Jeg har haft lejlighed til at skyde med et sportinggevær med standardudgaven monteret. Det kræver selvfølgelig nogen tilvænning og det kræver også rigtig mange skud for at man kan finde frem til den rette indstilling. Jeg vil mene, at man virkelig skal være i den gode ende af skytte-rækken for at man får fuldt udbytte af skæftet. Det kræver viden og rigtig mange skud for at nå frem til den perfekte indstilling.

ergosign_2

Pistolskæftet er ergonomisk udformet, hvilket giver et meget fast greb. Så det er  vigtigt at skæftets længde justeres, derefter hvilken cast der passer til den enkelte. Men også højden og vinklingen kan finjusteres. Der er også flere muligheder for at indbygge rekyldæmpning i skæftet.

For den dygtige sportsskytte er der med dette special-skæfte gode muligheder for at få det helt perfekte skæfte og dermed også opnå forbedringer i skydningen. Flere af de sportsskytter, som har set og prøvet skæftet var ikke i tvivl om, at det er noget, der kan hjælpe på vej.

OL guldvinderen i Double Trap Peter Wilson med sit Ergosign-skæfte

OL guldvinderen i Double Trap Peter Wilson med sit Ergosign-skæfte

En række af de kendte sportsskytter verden over har fået skæftet på deres våben. Bl.a. den engelske OL-guldvinder fra 2012 Peter Wilson og SKEET-verdensmesteren i 2015 Vincent Hancock fra USA. Der er også flere af de danske sportsskytter, som nu har valgt dette skæfte.

 

 

Rent praktisk er skæftet i sin grundudgave på forhånd tilpasset en række populære sportsgeværer: Berettas DT10,DT11, 682/686, ASE 90 og 690/2. Blaser F3, Krieghoff K32 og K80, Perazzis sportsudgaver, Renato Gamba og inden længe også til Brownings B25-serie.

JAFI i Viborg har Ergosign-skæfterne på lager i standardudgaven til ca. 17.000 kroner.

Se flere detaljer hos ergosign.com

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.