F16 er ikke et jagerfly, men en ny “billig” Blaser

Den nye discount-Blaser kommer til at koste mellem 20.000 - 30.000 kr. i Danmark.

Den nye discount-Blaser ventes at komme til at koste mellem 20.000 – 30.000 kr. i Danmark. Hvornår den kommer er endnu ikke oplyst.

 

Der er gang i lanceringen af  “billige” geværer for tiden. Nu melder Blaser sig også med en “discount”-udgave. Blaser er nok mest kendt som en populær riffel blandt danske jægere. Men de har også produceret haglgeværer i lang tid under navnet F3. Det er ikke det mest udbredte gevær med en startpris på den anden side 40.000 kroner.

Nu lancerer Blaser en såkaldt billig-udgave med navnet F16. Den er ikke præsenteret i Danmark endnu, men blev vist frem på The British Shooting Show forleden. Detaljerne er ikke helt fremme for os endnu, men i engelske pund ser det ud til at prisen bliver lidt over 2.500 – altså godt 25.000 kroner.

Hvad jeg har set af fotos og video med den nye Blaser efterlader et indtryk af en “skrabet” udgave af F3-modellen, hvilket ikke er nogen kritik, men helt normalt, når de dyre gerne vil ned og være med blandt de billigere.

Der er ingen grund til at anfægte kvaliteten, da det fremgår at konstruktionen er  identisk med de eksisterende F3-modeller. Der er blot sparet, hvor det er muligt uden at det går ud over sikkerhed og kvalitet. Det har et firma som Blaser ikke råd til.

Løbslængden i jagtmodellen er 71 cm, mens Sporting-udgaven har 76 cm. løb. Vægten er henholdsvis 3.1 kilo og 3.5 kilo. Der er tre chokes med i pakken.

Hvornår den lander på hylderne herhjemme er ikke helt klart. Den vil sikkert blive præsenteret på fagmessen i Nurnberg i begyndelsen af marts, men det er ikke ensbetydende med at den står på hylderne lige med det samme. Derfor må vi også vente med at kende den endelige pris.

Senere på foråret vil jeg prøve den nye Blaser i en test herhjemme efterfulgt af en grundig gennemgang  i JAGT Vildt & Våben.

Typisk Blaser udseende: meget lav baskyle og den matte grå overflade.

Typisk Blaser udseende: meget lav baskyle og den matte grå overflade.

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.