“Billig” Browning i de luxe-klassen

 

Det er ikke til at se, at B15 rent faktisk er en Browning 725. geværerne kommer fra fabrikken i Japan og bliver lavet færdige i hånden i Liege i Belgien.

Det er ikke til at se, at B15 rent faktisk er en Browning 725. Geværerne kommer fra fabrikken i Japan og bliver lavet færdige i hånden i Liege i Belgien.

Der er som bekendt langt mellem de virkelige nyheder indenfor haglvåben. For mange af de store producenter handler det ofte om nye og forbedrede udgaver af eksisterende modeller. Sådan også hos Browning som nu lancerer model B15 – en de luxe udgave af den populære model 725.

Geværet kommer i en rå udgave fra Japan-fabrikken (Miruko) og bliver så til en “ægte” belgisk Browning på fabrikken i Liege. Alt fra særlig fin slibning og tilpasning, over skæftevalg til gravering er lavet i hånden, hvorfor Browning kan kalde  den nye serie for belgisk.

Meningen med B15-modellerne er at ligge i den billige ende i forhold til Brownings meget berømte B25-modeller, som er 100 procent belgisk producerede i hånden. Men B25’erne ligger prismæssigt på den meget gode side af 200.000 kroner, så der er et “lille hul”, som de nye modeller skal udfylde til priser fra godt 100.000 kroner til godt 150.000 kroner.

Prisen er afhængig af gravering, skæftetræ og udstyr iøvrigt. De dyreste har B25’erens karakteristiske triple-forskæfte. Alle B15-modeller har sideplader.

Læs mere om de nye Brownings i det nyeste JAGT, Vildt & Våben, hvor jeg også vil præsentere en test af geværet i løbet af foråret.

Det er håndgravering i første kvalitet. B15-modellerne er overdådigt udsmykket uden at det bliver vulgært.

Det er håndgravering i første kvalitet. B15-modellerne er overdådigt udsmykket uden at det bliver vulgært.

 

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

2 Responses to “Billig” Browning i de luxe-klassen

  1. Henrik Rasmussen skriver:

    Glæder mig til at læse din test, men her har Browning da vist sat sig pladask mellem to stole. Ikke ét gram af innovation. Og heller ikke elegance. Så hellere en brugt B25’er!

  2. j. d. nielsen skriver:

    den er så lækker at man næsten savler, men desværre fuldstændigt udenfor min rækkevidde, ØV.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.