B. Rizzini på vej til Danmark

Et sæt Rizzini Artemis parbøsser med sideplader og engelsk skæfte. Meget elegant og helt klart en custom-opgave for den nye danske importør. Foto fra min test i JAGT, Vildt & Våben i efteråret 2012

Et sæt Rizzini Artemis parbøsser med sideplader og engelsk skæfte. Meget elegant og helt klart en custom-opgave for den nye danske importør. Foto fra min test i JAGT, Vildt & Våben i efteråret 2012

Rizzini er ikke noget ukendt navn i omegnen af Gardone Val Trompia i Norditalien. Der en del med det navn og fælles for dem alle er, at de har noget at gøre med våbenproduktion. (Det har de allesammen i det området.) De er med forskellige steder, og som i mange famlier er man ikke altid enige. Et par Rizzini-brødre blev uenige i midten af 60’erne og det fik storebor Batista til at gå egne veje og starte for sig selv.

Il Maestro - Batista Rizzini er manden bag det hele og med i produktionen hver eneste dag

Il Maestro – Batista Rizzini er manden bag det hele og med i produktionen hver eneste dag

I 1966 startede Batista sin produktion i Marchena lige nord for Gardone med det formål at distancere sig fra de billige og masseproducerede jagtvåben i området, uden at lægge sig i topklassen, hvor f.eks. brødrene Piotti ligger. Han ville lave noget ekstra til en rimelig pris.

(I dag kan man godt finde en Rizzini danske forretninger, men det er ikke en B. Rizzini, men fra den del af familien, som nu er inde under den helt store producent F.A.I.R. i Gardone.)

B. Rizzini er blevet en anerkendt spiller på det store marked i bl.a. USA og England, men aldrig rigtig slået an i Danmark. Det bliver der nu rådet bod på med firmaet CNH Gunimport, som  nu vil gøre Rizzini til et nyt navn på hylderne i danske jagtforretninger. Det er Chr. Nykjær, som står bag firmaet og han har haft et ønske om at få et våben på det danske marked, som prismæssigt – for de fleste typer – ligger i den hårde kerne mellem 15-30.000 kroner men, som ifølge ham, kvalitetsmæssigt ligger bedre end de fleste.

Chr. Nykjær er manden bag CNH GunImport og Rizzini i Danmark

Chr. Nykjær er manden bag CNH GunImport og Rizzini i Danmark

Chr. Nykjær er passioneret jæger og han sætter stor pris på, at våben udover at være af god kvalitet også ser godt ud. Det har han fundet hos B. Rizzini. Helt oplagt viser det sig i, at valget af skæftetræ på alle modeller ligger højere end gennemsnittet. Derudover er finish og kvaliteten i selve geværet også i orden.

Jeg har selv testet en B. Rizzini i JAGT, Vildt & Våben tilbage i 2012, hvor JAFI i Viborg selv importerede en håndfuld våben fra fabrikken i Merchano. Min anmeldelse var meget positiv og jeg husker stadig de elegante våben med gode skydeegenskaber. Smukke våben, som i forhold til prisen gav megen value for money.

Jeg ved godt, at mange ikke går så meget op i hvordan skæftet og finish er på geværet. Men som Chr. Nykjær, mener jeg, at en del af glæden ved at investere i et gevær også hænger sammen med, at man har købt sig noget, der er værd at kigge på og ikke mindst bruge. Uanset om prisen er 15.000 kr. (den billigste over/under) eller måske 75.000 kr. for en custom udgave så skal der være en god fornemmelse ved at bruge geværet.

B. Rizzinis round body over/under er et smukt og meget velafbalanceret gevær som kommer til Danmark i 2017

B. Rizzinis round body over/under er et smukt og meget velafbalanceret gevær, som kommer til Danmark i 2017

Modellerne starter med over/undere fra 15.000 kr.. Så er der en round body model fra 27.000 kr. og Artemis modellen (billedet øverst), der starter ved 32.000 kr. Der er også sportinggeværer fra 18.000 kr. og endelig en meget fin side-by-side fra 30.000 kr. Det er interessant, da der ikke er mange nye side-by-side mærker på det danske marked og slet ikke i den prisklasse.

Endelig er der også dobbeltrifler i forskellige kalibre fra 35.000 kr og i 2017 kommer en kipplauf-riffel (enkeltskuds).

Den nye danske importør håber at mange vil vælge en B. Rizzini custom og selv være med til at sammensætte geværet i Merchano

Den nye danske importør håber at mange vil vælge en B. Rizzini custom og selv være med til at sammensætte geværet i Merchano

Det er altid spændende, når nye mærker kommer til Danmark. Senest har det været Benellis over/under, og selvom danske jægere er blandt de mere konservative, når det drejer sig om geværvalg så vil nye mærker altid tiltrække sig opmærksomhed. Det har vi bla. set med Cæsar Guerini, som på mange måder vil være en af de skarpeste konkurrenter til de B. Rizzinier vi kan forvente at se på hylderne fra 2017.

Se mere hos gunimport.dk

 

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.