En “lille” svensk bog om haglgeværet

Forsiden på Tobias Hassels fremragende "lille" bog om haglgeværets teknik

Forsiden på Tobias Hassels fremragende “lille” bog om haglgeværets teknik

Min svenske kollega Tobias Hassel fra Vapentidningen er en af de helt store kapaciteter indenfor våben i Europa. Han skriver om våben og tester geværer for det svenske magasin, som jeg ved mange danskere også læser.

Vil man vide mere – eller rettere meget mere – om haglgeværets historie, opbygning, teknik og vedligeholdelse har Hassel skrevet det han selv beskedent kalder “En liten bok om hagelvapnet”, som nu er kommet i en ajourført udgave. Det er ikke nogen “liten” bok, idet den er på næsten 400 sider og kommer hele vejen rundt.

Teknisk litteratur om haglgeværer er stort set enten engelske eller tyske udgaver. Derfor er denne – iøvrigt letlæselige – bog en god ide for de teknik-interesserede.

Tobias Hassel har en baggrund som våbenteknisk medarbejder i det svenske forsvar og samtidig mange års erfaring som jæger og våbenjournalist. Han handler også med specielle våben.

Vil du købe bogen og læse mere kan du finde den på Tobias Hassels svenske hjemmeside:

shotguns.se

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

3 Responses to En “lille” svensk bog om haglgeværet

 1. Tobias Hassel skriver:

  Rolig, bare rolig. Det er en ny bog po gang i foråret. Det vil være om hagl skydning. Då må du svælge i kolbe-dimensioner.

  hilsen
  Tobias

 2. Tobias Hassel skriver:

  Mange tak! En sådan score varmer.

  Men det er en lille bog, det er højst en enkel introduktion til emnet. For der er så fænomenalt fantastisk masser mere at skrive om det at komme hele vejen rundt. Jeg redigerede ud 150 sider om kolbe-dimensioner….

  hilsen
  Tobias

  • thorkild skriver:

   Jo da. 150 sider om kolbe-dimensioner er nok mest for sådan nogle som os. Men det er stadig en af de bedste bøger, Tobias.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.