Traditionsrigt jubilæum i Skotland for engelsk auktionshus

Omgivelserne fejler ikke noget, når Gavin Gardiner skal svinge hammeren i den traditionsrige våbenauktion på det meget fashionable Gleneagles Hotel i Skotland den 28. august. Kom frisk og byd – og hav det gyldne kontokort med.

 

 

 

Det er i år 50 år siden det berømte engelske auktionshus Sothebys afviklede den første auktion over finere jagtvåben på Gleneagles Hotel i Auchterarder i Skotland. I dag er det auktionshuset Gavin Gardiner Ltd. som står for auktionen, der afholdes den 28. august.

Det er en halv snes år siden Gavin Gardiner overtog våbenauktionerne fra Sothebys, som ikke længere ville sælge våben. Gavin Gardiner har i årenes løb udviklet sig til at blive den ene af de to store auktionsfirmer i England, som formidler jagtvåben. Den anden er Holt’s Auctioneers.

Gavin Gardiner, som efter mange år som chef hos Sothebys startede sit eget auktionsfirma i 2006. Han svinger hammeren på Gleneagles Hotel.

Gavin Gardiner har været involveret i Gleneagles auktionerne siden 1985. “Auktionen er kendt over hele verden og tilrækker en bred vifte af internationale jægere og våbeninteresserede. Jeg føler det er en ære at holde traditionen i hævd,” siger Gavin Gardiner.

Kigger man tilbage på de specielle Gleneagles -auktioner er det spændende sager, som er blevt solgt der i begyndelsen af den prestigefyldte grouse-sæson i Skotland. Nogle af højdepunkterne var salget af Kong Edward den 8.’s parbøsser fra E.J. Churchill, en Purdey hanebøsse, som den berømte jæger Lord Ripon havde brugt (meget!). Den blev solgt for 35.000 pund i 1999.

Hvis du vil til auktionen er det nok en god ide, at booke ind på Gleneagles Hotel i god tid og igen have penge med hjemmefra. Især hvis interessen samler sig om nogle af hovednumrene på årets auktion: et sæt parbøsser fra Purdey i 1931 i næsten ny stand og næsten ikke brugt. De forventes at gå for mellem 30-40.000 pund. Det kunne også være en Holland & Holland kaliber .240 Apex i fin stand, som slet ikke er så dyr endda, hvis den sælges for vurderingen til lidt under 3.000 pund. Som ny i dag vil prisen nok være det tidobbelte.

Gavin Gardiner er en rutineret og respekteret specialist i våben og han har haft eget auktionsfirma siden 2006. I August er han på plads i Skotland igen.

Det er faktisk helt legalt at møde op til auktionerne uden at købe. De tiltrækker altid mange interesserede, som gerne vil kigge på de fine våben – også en del mindre fine. For at byde skal man registreres og have et nummer, så hvis man holder sedlen i ro kan det være spændende og det kan også være man kan gøre en god handel, hvis ferien i august alligevel går til Skotland.Kataloget er endnu ikke klar, der kommer stadig nye våben til auktionen. Men på hjemmesiden kan du se det endelige katalog eller bestille den trykte udgave. For våbeninteresserede er auktionskataloger altid spændende læsning og billedkigning at have liggende på natbordet.

Dette sæt parbøsser fra Purdey forventes at blive solgt for mellem 30-40.000 pund. Det er mindre end havdelen af et nyt sæt fra London-firmaet i dag.

Her er noget, som måske er mere tilgængeligt: en fin Holland & Holland riffel i kaliber .240 Apex. Fin til råvildt og lignende.

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.