Så er det nu der skal trænes inden sæsonen

Ud på skydebanen – alene eller sammen med gode venner. Brug eventuelt en af de lokale instruktører, som er på alle flugtskydningsbaner.

Hvis du hører til de mange jægere, som først nu er begyndt at tænke på den kommende sæson er du bagud. Der er overhovedet ingen tvivl om, at alle kan have rigtig godt af at komme på skydebanen og pudse færdighederne af på lerduerne, før det drejer sig om levende vildt.

Det er sagt før, at træning er den eneste vej til at blive bedre med haglgeværet. Uanset om du er en af dem, der skyder mange hundrede skud i en jagtsæson eller er blandt flertallet, som måske får skudt en kasse patroner eller to, skal formen pudses af.

Skydebanerne rundt om i landet har her i august/september åbent i weekenderne, men mange har også lukket op for kastemaskinerne på hverdage. Og husk, at de fleste skydebaner har uddannede flugtslydningsinstruktører, som for en rimelig betaling kan hjælpe dig med at blive bedre. På de større anlæg er det muligt at booke baner og det kunne være en hyggelig formiddag eller aften med jagtkammeraterne. Vælg jagtbanen eller sportingbanen, som ligger tættest på almindelig jagtskydning.

Du kan også vælge en af de professionelle skydeinstruktører, men så skal du nok være hurtig for at få en tid. De er som regel booket lang tid i forvejen.

Det er altid en gode ide at skyde på en skive for at se hvordan haglene fordeles. Jeg bruger mine egne skiver fra positivskydning.dk

 

Og dit gevær skal også være klar. Hvis det har stået i skabet siden januer og måske kom ud af sidste sæson med lidt småskavanker er det på høje tid at få det til bøssemageren. Du kan få lavet et eftersyn, hvor det hele gås igennem, der smøres og strammes en skrue eller to. Det lukker af for, at der opstår skavanker, når du mindst har lyst til det.

Bøssemagerne er heller ikke lige til at få fat i, hvis det skal laves fra dag til dag. Slet ikke på denne tid af året. Uanset om du ved, at der skal laves lidt på geveæret er det en rigtig god ide, at man lige ringer til bøssemageren nu og spørger, om det kan nås inden den 1. september.

Udover, at du bør skyde så mange runder på skydebanen, som du magter og har lyst til er det også en god ide at prøve dig selv af på nogle af de ting, som du ved med dig selv er lidt tricky. Det kan være højre- eller venstreduer, som giver problemer og det kan du forbedre ved simpel træning.

Har du købt nye patroner bør de prøves af f.eks. på skydeskiven, så du selv kan se, hvordan de dækker.

Tjek dine jagtpatroner, som har ligget i våbenskabet en hel lang sommer. Det tager de ikke skade af, men hvordan var det lige de dækkede på forskellige afstande. Skyd på skiven og tjek din dækning og måske med forskellige chokes, hvis du er til den slags eksperimeneter.

Det er også nu du skal prøve nye patronmærker eller ladninger af inden sæsonen. Hvordan dækker de og er de behagelige at skyde med.

 

 

 

 

 

Tjek dine chokes. Alt for mange sidder uhjælpeligt fast og giver bøssemagerne grå hår i hovedet, når de skal løsnes

Apropos chokes vil mange finde ud af, at det måske slet ikke er muligt at skifte fra den ene til den anden af den simple grund, at de to chokes fra sidste sæson sidder uhjælpeligt fast. En helt almindelig “fejl” som bøssemagerne ser alt for tit. Husk lige at skrue af og på en gang imellem så de ikke ruster fast eller sætter sig på grund af slam el.lign.

 

 

 

Her er der lagt frem til vores egen klargøring. Lidt olie og rensesæt og ikke at forglemme tandbørsten, som kommer ind i alle kroge

 

 

Endelig er det også tid til at du laver dit eget eftersyn på dine våben. Skil dem ad i den grad du magter og få delene pudset af og smurt (ikke for megen olie!), måske skal skæftet lige shines op så det er pænt igen.

I det hele taget skal hele udstyret gennemgås og det er en rar ting at pusle med her i august måned. Husk også lige hunden. Den har nok heller ikke haft en alt for aktiv sommer og skal lige have efteruddannelse og konditionstræning.

 

Find din lokale skydebane hos Danmarks Jægerforbunds oversigt

Professionelle skydeinstruktører:

Jylland: Rasmus Bjergegaard skydeinstruktion.dk

Nordsjælland: Jesper Dellgren Dellgrens Jagtskydeskole

Sydsjælland: Helene Hansen skydeundervisning.dk

Amager: Københavns Flugtskytte Klub claytarget.dk

Dette indlæg blev udgivet i Om jagt. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.