Ny bøssemager i Viborg

Bøssemager Rune Christiansen kommer med 39 års erfaring til det helt nyindrettede bøssemagerværksted ved Jafi i Viborg.

Har man jævnligt sin gang på forskellige bøssemagerværksteder er der nogle fælles træk: de olietonede filebænke og arbejdsborde og pletterne på gulvet fra olie og bruneringsvæsker. Godt brugt værktøj ligger som regel i fin orden på bordet i al deres maleriskhed. Og det lugter af gevær. Alt i alt billedet af bøssemagerværksted uanset om det er i Danmark, Tyskland, Italien eller England. Det er ikke snavset, men det jeg vil kalde godt brugt og patina.

Det er en anden sag, når man stikker hovedet indenfor hos bøssemager Rune Christiansen hos JAFI i Viborg. Helt nye og lyse bordplader og en del nyt værktøj samt nul pletter – endnu. Rune skal lige i gang for alvor, så vil dette værksted ved butikken i Viborg snart få patina og ægte bøssemager-atmosfære.

Manden selv er en erfaren herre ved filebænken. Han kommer med 39 års erfaring fra Korsholm i Skjern, hvor han har været siden han startede som lærling.”Jeg har prøvet at lave det meste og har i tidens løb arbejdet mest med haglgeværer, men mange rifler har også været omkring min arbejdsdisk,” fortæller Rune Christiansen. “Jeg vil mene, at jeg har prøvet det meste i min tid, måske lige med undtagelse af at lave skæfter fra bunden.”

Johnny Jørgensen fra JAFI headhuntede den rutinerede bøssemager til det nye værksted i Viborg fordi forretningen gerne vil tilbyde kunderne mere service. “Vi kan tilbyde det meste allerede nu, og inden længe får vi også en maskine så jeg kan lave skæftetilpasninger. Reparationer af enhver art og service er allerede i fuld gang,” fortæller den nye bøssemager.

Der er nu ved at være et godt “udvalg” af bøssemagere i Midtjylland både i Viborg, Bording, Bjerringbro, Hobro og ved Skive.

Her kan du læse om Rune Christiansen og bøssemagerværkstedet hos JAFI


Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.