Gyttorp hedder nu Norma

Normas 24 grams sportspatron er kendt af mange herhjemme under navnet Gyttorp.

Gyttorp har i mange år været et af de kendte svenske patronmærker. I de seneste år herhjemme nok mest kendt som en pålidelig flugt-skydningspatron. Nu hedder Gyttorp Norma og ellers ser det ud til at være det samme.

Det er RUAG-koncernen, som bl.a. står bag Norma og en række andre stærke brands indenfor jagt, og de har overtaget Gyttorp og producerer fortsat i Sverige.

Det er JAKTIA-kæden, som forhandler Normas haglpatroner herhjemme og i Sverige.

Hvor stor en del af Normas haglpatroner, der kan købes herhjemme kan man finde ud af i butikkerne. Det fremgår endnu ikke af JAKTIAs hjemmeside, men det er nok sikkert, at de mest populære jagtpatroner kan fås i de danske butikker.

Og selvfølgelig også flugtskydningsaptronerne, som fås i forskellige udgaver. Jeg har haft lejlighed til at skyde nogle hundrede skud med deres 24 grams Steel sport-patron. Det er en ret behagelig patron at skyde med. Der kan jo ind imellem sportspatronerne være nogle, som er ladet til den hårde side og så er det ikke altid sjovt.

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.