Sælg dit gevær på auktion i England – vurderet i Danmark

Tidligere blev auktionerne afviklet i en militær barak i London. Nu er de rykket “hjem” til Holt’s hovedkontor på Sandringham Castle.

Tim Warner fra Game and Gun ved Køge på Sjælland er netop blevet repræsentant for det engelske auktionshus Holt’s Auctioneers og den 17. oktober er det for første gang muligt at få vurderet våben, som man kunne tænke sig solgt på Holt’s auktion den 7. december i England.
Holt’s er Europas største auktionshus med våben og militaria, som gammelt militærudstyr kaldes. Der er repræsentanter i flere eurpæiske lande, men det er første gang Danmark er med i partnerskabet.
“Jeg er stolt over, at blive Holt’s danske forbindelse og jeg er ret overbevist om, at der findes en masse gode jagtvåben rundt omkring, som vil kunne sælges på den engelske auktion”, siger Tim Warner.
Køberne kommer fra hele verden med jagt- og våbeninteresserede fra USA og Canada som de største aftagere.
Det er ikke udelukkende finere våben, som sælges gennem Holt’s, men de skal selvfølgelig have en vis værdi før det kan hænge økonomisk sammen at sende dem til auktionshuset i Norfolk. “Jeg vil nødig sætte en mindste-pris og det er derfor vi gennemfører vurderingsdagen her” siger Tim Warner.
Man kan booke en tid til vurderingen via Game and Gun og hos Tim. Han vil så gennemgå det aktuelle gevær eller udstyr som f.eks. kufferter eller gunslips, eventuelt i samarbejde med en repræsentant fra Holt’s, som er online hele dagen.

I Karise kan man altid finde træ til et nyt skæfte og det behøver jo ikke være til en Purdey eller Holland & Holland. Der er træ til alle.


Game and Gun Stockmakers, som firmet i Karise hedder har ikke så mange år på bagen. I starten var det mest skæftearbejde og gravering af geværer, men undervejs har Tim Warner oparbejdet et ry som forhandler af det vi roligt kan kalde “fine guns”. Ikke alt i deres gun room er meget dyrt, men det er ikke her vi finder mainstream-geværer til billige priser.
I værkstedet arbejder professionelle bøssemagere, gravører og skæftemagere og i dag er det en af de meget få “butikker” i Danmark, hvor du kan finde den slags våben og få lavet den slags arbejde. Der er stadig bøssemagere og gravører rundt omkring i landet, som tilbyder det samme.

Tim Warner regner med at få travlt den 17. oktober, når der for første gang skal vurderes våben til salg hos Holt’s Auctioneers i England.
Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.