Hvad kan jeg få for mit gevær?

Der skal en grundig gennemgang til ved vurderingen til auktionen i England. Her kigger Tim Warner på stemplerne på et løb fra en Cogswell & Harrison og online på Skype er autkionshusets ejer Nick Holt hjemme ved skrivebordet

Forud for en auktion skal genstanden vurderes. Det ved vi vel alle efterhånden. Det gælder også våben og i weekenden blev de første danske våben vurderet til eventuelt salg på december auktionen hos Holt’s i England.

Det skete hos den nye danske agent Tim Warner, Game & Gun Stockmakers i Karise syd for København. Auktionshusets ejer Nick Holt var med online hele dagen og systemet med en fysisk vurdering i Karise og online i Norfolk viste sig at fungere fint.

I løbet af 2020 har mange af os vænnet os til at vi en online med møder og lignende. Det er forholdsvis enkelt som det ses her fra Karise, hvor mobiltelefonen er online-forbindelsen til Norfolk i England.

I løbet af dagen blev ialt 15-20 våben vurderet. Den første var Palle Paaske fra Fuglebjerg, som havde taget et sæt parbøsser fra Cogswell & Harrison i England med. Geværerne var i original læderkuffert, som dog havde set bedre dage. Til gengæld var begge geværer i fin stand og Tim og Nick Holt kiggede meget grundigt på dem.

Det var C&G’s model Avant Tout, som i slutningen af 1800-tallet var et populært håndbygget gevær. Det er i meget fin stand og kan den dag i dag sagtens bruges med stålhagl (med omtanke) og har mange år tilbage. Vurderingen levede ikke helt op til Palle Paaskes forventninger og afgørelsen blev da også, at de kunne komme hjem i våbenskabet igen og så blive brugt en gang imellem.Til gengæld blev et fint eksemplar af Brownings B2G med det klassiske “swan neck” skæfte sendt videre til auktionen i begyndelsen af december med en god pris.

Den 7. december afvikles den næste auktion hos Holt’s og denne gang med danske varenumre. Billedet er fra en auktion i 2014.

Ialt endte dagen med at 11 geværer blev registreret til salg på auktionen og de vil nu blive sendt til England. Nogle af dagens geværer nåede ikke til auktionen. Dels opnåede de ikke en vurdering sælgerne ønskede og dels var de lidt for specielle til det brede marked.

I løbet af november regner Tim Warner med at afholde en vurdering i København. “Jeg skal finde et centralt beliggende sted, hvor vi kan være. Så laver vi en vurderingssession om eftermiddagen på en hverdag”, siger Tim Warner.

Læs tidligere interview med Nick Holt

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.