De bedste fra 2021

Browning B 425 – jamen sådan ser de jo ud næsten allesammen

I det første nummer af JÆGER i 2022 – som er i din postkasse eller på vej til den lige nu – vover jeg pelsen: jeg kigger tuilbage på de haglgeværer jeg har testet i 2021 og så vælger jeg de fire bedste ud, som jeg ser det.

Du kan læse min artikel her

Jeg bliver selvfølgelig tit spurgt hvilket gevær, der er det bedste og som regel prøver jeg at undgå at svare. Det er jo meget individuelt, hvad man kan lide og kender nok til at kunne “kassere” nogle af de andre. Sådan er det og derfor er det svært.

Men nu forholder det sig jo sådan, at jeg professionelt kommer omkring mange geværer og har været omkring rigtig, mange. Så min 2021 vurdering vil jeg godt stå ved.

Hvorfor er det ikke den Holland & Holland jeg testede i årets løb? Det er det dyreste gevær og jo kendt som et af de bedste? Det synes jeg ikke. Der er for mange ting i H&H som ikke helt lever iop til de standarder JEG sætter.

Det er et fint gevær og det er flot, men efter min mening ikke det flotteste eller bedste. I den klasse er der mange andre, som kunne bliver nummer 1 foran H&H.

Det blev så en Browning, som man kan læse. Det har taget mig en del år personligt at komme til at holde af Browning. Mine tidlige erfaringer har været, at jeg synes det er nogle lidt tunge og klodsede geværer. Men jo flere jeg har skudt med – og jeg tror jeg har skudt med alle Brownings modelller fra de dyreste til de billigste – jo mere falder de ikke blot i min smag, men også til min skulder og min skydestil.

John Moses Browning med en anden af de geniale opfindelser: hans halvauto A5

Som en der også holder af historien bag geværet må man jo holde meget af Browning. John Moses Browning kom fra en lille butik ovre i Amerika til Belgien, hvor han så konstruerede sin over/under i 1920’erne. En konstruktion, som stadig er på spritnye Brownings. En konstruktion, som også lagde grunden til, at næsten alle i dag har droppet side-by-sides og skyder med over/under.

En af de mere specielle Brownings er denne 525 i kaliber 28. Testet i JAGT Vildt & våben i 2016.

Her har jeg skrevet historien om J.M. Browning

Og så lige en glædelig jul og et godt nytår til jer allesammen – der er meget mere nyt og nye emner på vej inde i det nye år…

Thorkild Ellerbæk

For god ordens skyld har jeg ikke modtaget noget som helst fra Browning eller andre producenter. Jeg tester geværerne og jeg forholder mig til dem, som jeg kender dem og har erfaringer med dem. Nogle af producenterne synes måske ikke altid om det jeg skriver, men det betragter jeg først oig fremmest som deres problem,.

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.