Beretta kommer igen til Danmark

Dette er en korrigeret udgave af artiklen.

Fra foråret er der atter et aktivt dansk agentur for italienske Beretta. Det kan undre, at et af de mest solgte geværer her i landet har været uden fast repræsentation næsten halvdelen af 2021.

Det har skabt irritation hos nogle forhandlere og flere af de største har i god tid sørget for at have geværer på lager. Det var lukningen af Normarks jagtafdeling i sensommeren 2021, som gjorde Beretta hjemløs.

Det var ejeren af Normark, svenske Rapala som nedlagde jagtafdelingen og opsagde alle jagtagenturer i DK, herunder Beretta.

Det nye agentur har taget over fra lukningen af Normark. Der har ikke de fornødne tilladelser så der er leveret Beretta til Danmark siden oktober, blot på en mægler tilladdelse direkte fra Italien.

Det er et udtryk for en tendens blandt de støreste spillere på en del af markedet for udstyr og grej til fritidslivet, at producenterne selv ønsker fuld kontrol med salg og distribution. Tidligere oprettede Blaser deres eget producentdrevne agentur og fyrede den hidtidige danske importør. Det ses bl.a. også indenfor andre grene, hvor der er en større ændring på vej f.eks. med agentur og importafdeling af Leica, som sandsynligvis også skal styres 100 procent fra fabrikken. Hvorvidt denne ændring vil påvirke salget af Leica-optik er uklart. Først og fremmest er det kameraer og objektiver, som skal centralstyres.

Ifølge Søren Gade fra Sako/Danmark (Sako ejes også af Beretta) informerede Normark ikke Beretta om samarbejdsophøret, før at de havde solgt ud af lageret og på daværende tidpunkt var det ikke muligt for Sako at få leveret nogle ordrer af større størrelse i 2021, ej heller opkøbe det tidligere lager fra Normark.

“Sako Danmark, overtager en del af Beretta Gruppens agenturer efter Normarks nedlukning, herunder Beretta. Vi overtager dags dato (3. janar 2022 red.) vores nye lokaler i Ikast og forventer at have vores forhandlertilladelse klar i slutningen af måneden. Vi har søgt indførsel på de første Beretta’er via Normark/Ruags tilladelse, så vi kan starte distributionen fra 1. februar 2022. Vi kommer til at lancere den større relancering af Beretta Danmark på Nordic Outdoor messen i marts, hvor vi også kommer til at lancere/præsentere de seneste nyheder,” oplyser Søren Gade.

Ultraleggio – ny letvægter fra Beretta, som i forvejen sælger de velkendte Light-udgaver af Silver Pigeon

Det vil så sandsynligvis betyde, at Berettas nyeste over/under “Ultraleggio” bliver præsenteret og kan købes i Danmark. Den har været på resten af verdensmarkedet det meste af 2021. Det afgørende er også om importforholdene i Europa er blevet forbedret i forhold til 2021, hvor Corona-situationen på mange områder nærmest stoppede al handel. Det var bl.a. tilfældet med patroner.

Jeg flere gange i løbet af 2021 forsøgt at få forklaringer fra Beretta-hovedkvarteret i Norditalien, men har ikke modtaget svar.

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Beretta kommer igen til Danmark

  1. thorkild skriver:

    Hwej Claus
    det havde jeg ikke set. Den nye Beretta importør påstår der ikke er kommet nogle. Mere et alternativ til Beretta light-modellerne, tror du ikke. Men har sikkert en grim rekyle, som de lette har det…
    vh thorkild

  2. Claus Madelung skriver:

    Den nævnte letvægter kan faktisk findes i DK i dag – https://www.korsholm.dk/beretta-ultraleggero.html – og kan godt blive et alternativ til eks. en Sherwood for dem der ikke vil have løbene i samme “orientering” som deres øjne 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.