Den tavse pause har en forklaring

Sådan har mit skrivebord set ud i flere måneder… En omfattende neddykning i gammelt materiale tager tid.

Der har været ret udpræget tavshed og stilstand på denne blog i lang tid. Det har naturligvis en forklaring:

  • nej jeg stopper ikke bloggen
  • jeg er helt OK og har da lavet test til JÆGER
  • lidt nyt er der kommet

Men som billedet viser er det ikke ligefrem materiale om haglgeværer, der fylder på mit skrivebord og heller ikke har fyldt så meget her i 2022. Det var haglgeværer det handlede om i 2021 op til bogen “Haglgeværet” – men nu er det historie det handler om.

Sådan ser den demokratiske jagtlov fra Juni 1922 ud. Med kommentarer fra kontorchef Gram i Landbrugsministeriet

Jeg skriver på en bog jagten i Danmark med udgangspunkt i Jagtloven af 30. juni 1922. En meget epokegørende jagtlov, som på mange måde stadig trækker spor ind i den jagtlov vi har i dag. Jeg kalder den lov for den første rigtige demokratiske jagtlov i Danmark.

Ved at kigge tilbage får vi indblik i hele det kompleks, som udgør lovgivning om jagt og det handler bogen om.

Men den handler i høj grad også om jagt i 2022. Har vi noget tilfælles med jægerne for 100 år siden? Hvordan var de egentlig og hvordan gik de på jagt? Mange gjorde faktisk, som vi gør i dag.

Meget er naturligvis forandret nog jeg trækker i bogen på mange kilder, der kan sætte perspektiv på de sidste 100 års jagt i Danmark. Jeg bruger mine egne erfaringer fra godt halvdelen af de 100 år og jeg bringer udsagn og beretninger fra mange af dem vi kalder “helt almindelige jægere” som rækker op til i dag.

Nogle ting i bogen vil overraske og andre vil nok skabe debat. Men vi har brug for overraskelser og debat. Det håber jeg min bog kan hjælpe på vej.

Det er ikke en helt almindelig bog om jagt og hvor dejligt det er at går en tur med hunden og geværet. Det er dejligt, men tiden kræver reflektion og omtanke. Især hvis vi også skal på jagt i de næste 100 år.

Sammen med Gads Forlag regner jeg med at den meget passende ligger klar til salg omkring 1. okrober i år.

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.