Bogen om jagt i Danmark og ikke mindst udviklingen og fremtiden vækker interesse

Siden min bog “Jagt i Danmark – de seneste 100 år” kom på gaden den 16. november har der været stor interesse for den. Den har spillet en rolle på dagsordenen om etik og jagtens fremtid. Det er netop det bogen handler om – meget mere end historien i de seneste 100 år.

Der har været artikler i flere dagblade og interviews, hvor jeg har uddybet, hvorfor jeg har skrevet den og hvorfor jeg er kritisk overfor en del af jagtkulturen i Danmark i dag. Der har også været en kort debat på Facebook, hvor jeg blev kritiseret for forkerte oplysninger om en edderfuglejagt. Den debat var præget af, at ingen havde læst bogen.

Nu er der heldigvis mange, som har læst bogen og så er debatten også meget mere relevant og interessant. Jeg har været i Radio 4’s kulturprogram sammen med lektor i anvendt filosofi Jes Lynning Harfeld, hvor vi diskuterede jagten i dag og ikke mindst fremtiden for jagt i Danmark.

Kristeligt Dagblad har bragt et interview med uddybninger af bogens indhold. Og bogen har også været omtalt i Viborg Folkeblad.

Mandag den 6. december er jeg gæst hos biologerne Vicky Knudsen og Johan Olsen på DRs populære program “Vildt naturligt” på P1 (sendes kl. 10.00 0g kan hentes på DR-lyd fra mandag morgen.

Du kan finde programmet her

Det var en grundig og spændende samtale om jagt og hvorfor vi oplever den udvikling vi ser i dag, hvor mange synes at have glemt etikken og moralen. Jeg slår fast, at der findes mange ordentlige jægere i Danmark, men selv Jægerforbundet er nu ved at erkende, at der er problemer – både med at overholde regler for udsætning, at opføre sig etisk korrekt og på det seneste er der nu også stigende problemer ned sikkerheden på jagt. I den forløbne uge blev en jæger ramt af hagl fra en jagtkammerats haglgevær…

Vi er nødt til at tage disse diskussioner og jeg er glad for, at jeg får opbakning til den holdning fra fremtrædende folk rundt omkring. Jeg er også glad for, at de journalister og mange andre (der har læst bogen) som jeg har snakket med i den sidste tid er enige med mig. Selvfølgelig ikke på alle punkter, men alle synes det er på tide, at få en diskussion og at min bog er et sobert og grundigt oplæg til debatten.

Lederen af jagtafdelingen på Det Grønne Museum, museumsinspektør Rune Clausen siger: “Det er et rigtig godt og solidt bidrag til de sidste 100 års jagt i Danmark! Vi må og skal debattere jagtens udvikling – også de dele vi mener er uhensigtsmæssige eller uheldige. Den debat savnes også inden for jægernes egne rækker. Dit indspark falder på et tørt sted!”

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.