Schultz & Larsen med fornemt engelsk navn

For os der kender Schultz & Larsen er der ikke megen tvivl. Men her er de med William Evans navneskilt i lukususudførelsen

For os der kender Schultz & Larsen er der ikke megen tvivl. Men her er de med William Evans navneskilt i lukususudførelsen

 

Det har længe været almindelig praksis at en del af de klassiske engelske navne har fået produceret deres våben “ude i byen”. Det gælder bl.a. andre Wm. Powell, Churchill og William Evans, som har fået haglgeværer fra bl.a. Grulla, Arietta og Perazzi. Geværerne er leveret til London, hvor de så er blevet færdiggjort og fået det klassiske navn stemplet ind.

At en dansk producent nu er kommet med i dette fornemme selskab er meget flot. Men da det er riffelproducenten Schultz & Larsen er det egentlig ikke overraskende. Alle der kender S&L ved, at det er kvalitet som måler sig med de bedste internationale navne.

Det har William Evans i London fået øje på og Schultz & Larsen indgår nu som deres producent af rifler under navnet “The William Evans “SL” Bolt Rifle”.

William Evans i London er et af de gode gamle kendte engelske huse med en historie helt tilbage til 1880’erne. Så erfaringsmæssigt kan Schultz & Larsen også være med her. Men det var fortrinsvis haglgeværer, som gjorde Evans til et navn op igennem tiden. De producerer fortsat deres egne håndbyggede geværer i et meget begrænset antal, men har haft stor succes med deres serie af haglgeværer produceret hos spanske Grulla med engelske specifikationer.

Det samme er tilfældet med SL-riflen, som bliver lavet i Danmark. Det er S&L-rifler i den dyre ende, som er grundlaget for Evans-riflen. De bliver færdiggjort hos Evans og de fås i en række kalibre og med forskellige grader skæftetræ i både “Classic” og “Monte Carlo” udførelse, som vi også kender det herhjemme.

14968

Efter min mening er S&L-riflen med det klassiske skæfte en af de smukkeste rifler på markedet og af egen erfaring ved jeg også, at det er en yderst præcis riffel, som kan skyde sig op med de bedste. Jeg har set meget dyrere rifler, som ikke har samme standard som en S&L-riffel. Den trofaste og afprøvede Mauser-lås er noget af det bedste man kan få.

Piben kan skiftes, som på den S&L riffel vi kender og den kan leveres med den originale “Hard Core” lyddæmper, som er meget populær i England/Skotland. Der er selvfølgelig mange muligheder, når man bygger sin Evans SL-riffel.

Prisen er ikke helt afskrækkende med den billigste udgave til 2.450 GBP (24.500 dkr) og den dyreste med gade 5 skæfte koster 3.250 GBP (32.600 dkr). Dertil skal så lægges diverse ekstra som montager, lyddæmper og hvad man ellers kan bygge på. Og mange vil sikkert gerne have en ekstra pibe med i kassen.

Se mere om William Evans

I videoen herunder er Peter Jones fra County Deer Stalking ude for at teste den nye riffel (starter ved ca. 5:00)

 

Dette indlæg blev udgivet i Artikler om våben og skydning. Bogmærk permalinket.

One Response to Schultz & Larsen med fornemt engelsk navn

  1. Evan miklasz-Pedersen skriver:

    Flot resultat af et “lille” Dansk firma i engelsk selskab.
    Er selv ejer af en S&L “Victory” i fuldskæftet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.